HØYT: Det har "alltid" vært Oslos høyeste hotell, men i 2020 blir det også størst i antall rom.

Stor, større, Oslo Plaza

I 2020 er Radisson Blu Plaza Hotel tilbake på tronen som Norges største hotell. I dag har de 678 rom, men etter utbyggingen får hotellet rundt 900 rom.

Publisert

Hotellet har hatt ikonstatus siden åpningen i 1990 og vært et av Oslos viktigste signalbygg. Det har også lenge vært hotellet med flest rom. Men etter at Petter A. Stordalen totalrenoverte og bygget på Clarion Hotel The Hub, ble Radisson-hotellet Norges nest største hotell.

Nå er endelig planene for utvidelsen av det høyreiste hotellet klart, og adm. direktør Tarje Hellebust gleder seg til byggestart.

– Vi utvider med et nybygg over Sonja Henie-salen. Her kommer det rundt 222 nye rom, noe som betyr at hotellet får 900 rom når byggearbeidet avsluttes. Da er vi igjen Norges største hotell, sier hotelldirektøren.

Holder åpent

Hotellutvidelsen starter i juli neste år og etter planen vil prosjektet stå ferdig to år senere, sommeren 2022. Hotellet skal holde åpent som vanlig under utvidelsen.

– Under utbyggingen vil hotellet og baren i 34. etasje holde åpent, med unntak av møte- og kongressavdelingene som vil opphøre i byggeperioden. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Hellebust.

Den store oppgraderingen omfatter også trenings- og velværeavdelingen i 37. etasje, samt bassenget med saunaer i 35. etasje.

Uteservering i høyden

Det legges også planer for en ny restaurant og Skybar med egen takterrasse.

– Vi er allerede i gang å utvikle et nytt designforslag til en ny à la carte restaurant som skal være i 33. etasje. Restauranten skal åpne allerede til neste sommer. I tillegg arbeider vi med planer for en ny Skybar i 34. etasje hvor vi skal tilby uteservering. 110 meter over Oslo skal vi anlegge vår egen urtehage som kjøkkenet og gjestene våre får nyte godt av, sier han.

Radisson Blu Plaza hotell i Oslo eies av Wenaasgruppen. Lars Wenaas sier han er glad for at byggingen nærmer seg.

– Jeg er veldig glad for at vi nå kommer i gang med utvidelsen av Plaza som fortsatt vil være det største hotellet i Norge og blant de ledende hoteller i Oslo. Utvidelsen betyr mye for oss eiere, men også for Oslo som reiselivsdestinasjon.

Powered by Labrador CMS