NY JOBB: Øivind Tiller er lidenskapelig opptatt av fisk og skalldyr. Nå blir han kjøkkensjef på Sjøbua, som er den del av Hotel Brosundet i Ålesund.

Tiller blir kjøkkensjef på Sjøbua

Kommer fra stillingen som soussjef for Britannia.

Publisert Sist oppdatert

Øivind, som har bygget flere suksessfulle konsepter, er omtalt av Forbes Magasin og vunnet førsteplass for Norges beste frokost.

Øivind forteller at det var lett å takke ja til jobben som kjøkkensjef på Sjøbua fordi han er lidenskapelig interessert i fisk og skalldyr og beliggenheten er helt unik - rett ut i havet. Med en far som var leder på fiskefabrikk var det fast tradisjon med flere fiskemåltider hver uke.

Han tiltrer stillingen som kjøkkensjef 1. juni, og vil inngå i ledergruppen. Sjøbua, som er en del av Hotel Brosundet i Ålesund, vil åpne høsten 2023.

Utviklet flere øltyper

Han ser fram til å tilberede mange fine fiskemåltider.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med alt og bringe Sjøbua tilbake på kartet. Å få muligheten å være med å følge hele prosessen fra dyr til produkt er inspirerende, sier han i en pressemelding fra Sjøbua.

I tillegg til å være kokk er Øivind utdannet ølsommelier og har et etablert samarbeid som produktutvikler hos Røroskjøtt.

Sammen med Rørosbryggeriet, Autsman, Monkey Brew og Dahls har han utviklet flere øltyper, og hos Britannia laget Øivind det meste av det som ble servert av spekemat, bacon og andre kjøttprodukter. Han har også vunnet gull i oste-VM med Britannia Blå og oppnådd spesialistmerket med både Britannia Blå og Nidelven Blå.

Skal jobbe med samboeren

Tiller flytter til Ålesund sammen med samboer Tonje Elisabeth Vatne Fykse som er ansatt som soussjef, og sammen vil de jobbe tett med utviklingen av Sjøbua.

Tonje flyttet fra Bergen til Trondheim for å studere, men valgte følge lidenskapen hun har hatt fra hun var barn – nemlig mat. Dermed søkte hun jobb på Britannia, og ble en av de få utvalgte som ble tatt inn som voksenlærling.

På Britannia jobbet hun under Christoffer Davidsen hvor hun fikk dyrke interessen for finesse, luksus og eksklusivitet.

Tonje har allerede gjort seg bemerket i bransjen, og i fjor sommer ble hun invitert til Berlin av statsråden for å snakke om akkurat det å være voksenlærling.

– Jeg håper min entusiasme for luksus og det eksklusive kan bidra til en fantastisk opplevelse for gjestene som skal besøke Sjøbua. Som født og oppvokst på Vestlandet er et av mine beste barndomsminner å tilbringe sommerdagen på fisketorget i Bergen, og spise varmrøkt makrell og bøkling i solsteken. Jeg har lyst til å gjenskape den følelsen for gjestene, og skape matminner de har lyst til å komme tilbake til, sier Tonje i pressemeldingen..

Powered by Labrador CMS