HIPT OG POPULÆRT: Hobo-konseptet skal snart etablere seg i Oslo og Helsinki. Pandox AB ar drevet hotellet med 20 rom siden 2020.

Hobo-konseptet åpner i København

Hotellet med 203 rom blir en del av Nordic Hotels & Resorts. 

Publisert Sist oppdatert

Denne uken signerer Pandox AB og Strawberry en avtale om å etablere livsstilshotellet Hobo i sentrale København i 2024, heter det i en pressmelding fra Strawberry. 

Og om et par år åpner Stordalen det første Hobo-hotellet i Oslo. 

– Det fine med Hobos konsept er at det ikke finnes noen mal for hva eller hvordan Hobo skal være. Konseptet skal være i konstant utvikling og speile hvordan byen utvikler seg. Samtidig skal Hobo alltid beholde kjernen: Å redefinere hva et hotell kan og skal være. Den satsingen vi nå gjør på Hobo i de ulike hovedstedene, vil tilføre nye, levende møteplasser for byene, både for gjestene som bor rett rundt hjørnet og de som kommer fra den andre siden av jordkloden, sier eier i Strawberry, Petter A. Stordalen. 

Nyrenovert gård

Det urbane og rebelske konseptet, som er mer kjent for popup-klubber og lokale mikrobryggeriøl heller enn concierge og fine dining, er på rekordtid blitt en stor suksess i Stockholm. Hotellets unike design ble til i samarbeid med prisbelønte Studio Aisslinger i Berlin. 

SATSER: Pandox AB kjøpte eiendommen i 2010. Nå blir det nyrenoverte bygget en del av Hobo-konseptet som skal driftes av Stordalens Strawberry.

Det er Pandox AB som eier bygningen der nye Hobo i København skal ligge. I dag huser bygningen Hotel Mayfair, som ligger i hjertet av København, omgitt av historiske og kulturelle landemerker som Tivoli, Rådhuset, Strøget og Glyptoteket. 

– Vi er svært fornøyde med den nye leieavtalen, som gir en betydelig verdiøkning på hotelleiendommen. Vi overtok hotelldriften under vanskelige omstendigheter i april 2020, og har gjennom aktive tiltak og hardt arbeid både renovert og reposisjonert hotellproduktet, som vi nå leier ut igjen til en sterk operatør under en attraktiv omsetningsbasert leieavtale. Det er inspirerende å ønske Strawberry med Hobo-merket velkommen som leietaker til hotellet. Konseptet passer veldig godt til hotelleiendommens karakter og sentrale beliggenhet, sier administrerende direktør i Pandox AB, Liia Nõu. 

Blir en del av Nordic Hotels & Resorts

Pandox har eid hotelleiendommen siden 2010 og drevet hotellet på egenhånd siden april 2020. Hotellet har 203 rom. 

Hobo Copenhagen går inn i porteføljen til Nordic Hotels & Resorts, som er en del av Strawberry og drifter mer enn 40 frittstående hoteller i Norden, blant annet Villa Copenhagen i København og snart også Admiral Hotel i samme by. 

– Det er en gledelig nyhet for oss i Nordic Hotels & Resorts at vi endelig åpner i Kongens by. Hobo Stockholm har vært en stor suksess fra start, og nå holder vi på å utbygge et Hobo i både Helsinki og Oslo - begge med prime location og i fantastiske bygninger i hovedstedene. Hobo skal innta Norden, og vi vet at konseptet vil falle i smak både for byenes befolkning og tilreisende, sier Chief Operating Officer i Nordic Hotels & Resorts, Henrik Berghult, 

Powered by Labrador CMS