Google kommer til Skien - skaper hotell-boom

Internettkjempen investerer nesten 7 milliarder kroner i Telemarksbyen. Slik virker det inn på hotellbransjen. 

Publisert Sist oppdatert

Nesten umiddelbart etter at den gigantiske kontrakten ble kunngjort, merket hotellbransjen effekten: Rommene ble revet bort. 

– Jeg forsøkte å booke et hotellrom fra tirsdag til onsdag i Skien sentrum, og det var helt umulig å oppdrive. Så jeg tror vi kommer til å merke stort trykk, særlig når byggearbeidene tar til for fullt. Det blir spennende, så det er bare å gjøre seg klar, sier næringssjef har Monika Lønnebakke til TA. 

Hun legger til at det er behov for flere hotellrom i Skien og området rundt.

4000 arbeidsplasser

Bakgrunnen for det store prosjektet er at Google skal bygge en enorm serverpark like utenfor Skien. Prosjektet skal vare frem til 2026 og behovet for arbeidskraft er enormt: Hele 4000 mennesker skal jobbe på prosjektet i utbyggingsperioden. 

Når prosjektet er ferdig, kommer serverparken til å bemannes av cirka 100 arbeidsplasser. 

IKKE INNVILGET: Slik foreligger tegningene på hotellet som er planlagt på Skien Brygge.

Det har i åresvis foreligget planer om å bygge et stort hotell på Skien Brygge. Søknad for rammetilatelse er sendt inn, men av ulike årsaker er den ikke innvilget av Skien kommune. 

Henrik Hotell er også i sving med å bygge ut hotellet. 

Det er forventet at prosjektet kommer til å gi store ringvirkninger på lokalt næringsliv, ikke minst restaurant, servering og øvrig handel. 

Google har satt opp en egen portal der næringslivet kan føre opp hvilke tjenester de kan tilby nett-giganten, og Lønnebakke oppfordrer alle som har hotellrom i Skiensområdet å føre seg opp. 

Powered by Labrador CMS