Fursetgruppen tar over

Fursetgruppen og NCC Property Development ble i november 2017 enige om en avtale der førstnevnte tar over driften av Gamle Logen.

Publisert

Den historiske bygningen spilte en viktig rolle i utviklingen av den norske kulturidentitet gjennom det 19. århundre, og ble opprinnelig bygget som frimurerlosje, konsert- og festivitetslokale i 1836.

 

Kjente og internasjonale kunstnere hadde sitt virke her: Edvard Grieg, Henrik Ibsen, Ole Bull, Johan Svendsen, Halfdan Kierulf, Henrik Wergeland og Bjørnstjerne Bjørnson.

Historisk atmosfære

Etter restaureringen i 1988 fremstår bygningen i dag i sin fordums prakt, og med sine ca 50.000 besøkende per år er Gamle Logen sentrum for mange av byens konserter, konferanser, ball og banketter. Man ønsker velkommen til personlig gjestfrihet og rike opplevelser i en ramme av historisk atmosfære og tradisjon. Bygget gjennomgikk flere års forfall, og ble etter rehabilitering gjenåpnet i 1988.

Den historiske atmosfæren er gjenskapt, og Gamle Logen fremstår i dag som Oslos eldste bevarte kultur- og selskapsbygning, hvor man kan oppleve konserter og kunstneriske fremførelser, arrangere konferanser og selskaper - både av offisiell og privat karakter.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Gjøran Sæther, administrerende direktør i Fursetgruppen restaurantgruppe uttaler:

– Vi er svært fornøyde med dette tilskuddet som supplerer vår restaurant-portefølje på en god måte. Det er en stor glede å kunne ta over driften av et så veletablert selskapslokale. Med deres solide team på plass ønsker vi å videreføre Gamle Logens gode navn og rykte, sier Sæther.

Langsiktig avtale

NCC Property Development har en forpliktende avtale om drift og vedlikehold av hele bygget fram til 2037, men har nå inngått avtale med Fursetgruppen om driften av restauranten og selskapslokalene i den ærverdige bygningen. Manne Aronsson, administrerende direktør i NCC Property Development, er meget godt fornøyd med å ha fått Fursetgruppen inn på driftssiden:

– Fursetgruppens erfaring og lidenskap for å drive restauranter i historiske bygninger passer perfekt for Gamle Logen. Vi ser fram til å følge deres utvikling av Gamle Logens restaurant og selskapslokaler videre, forteller Aronsson.

Powered by Labrador CMS