Hotell varmet opp 1 tonn julegrøt - endte med verdensrekord

Publisert Sist oppdatert

Det var skikkelig julestemning i gatene i Mosjøen nylig, da byen trommet sammen til verdens lengste julegrøtbord på 270 meter.

Med på happeningen var Fru Haugans Hotell som stilte velvillige opp med mannskap, og var ansvarlig for oppvarmingen av 1 tonn julegrøt.

- To kokker startet å varme opp grøten ved halv femtiden om morgenen. Siste grøtutlevering fra oss var ti på åtte - ti minutter før deadline. Det gikk veldig bra. Julegrøtbord er et fantastisk arrangement. Vi håper dette kan være med på å få fart på vinterturismen på Helgeland. Mange hadde også valgt å bli over på hotellet for å ta del i denne begivenheten, sier direktør for Fru Haugansgruppen AS, Ellen Løvold Strand, til Hotellmagasinet.no.

Hun er femte generasjon hotelldriver i Mosjøen, og flyttet fra Oslo til byen i Nordland for 8 ½ år siden. Siden har det bare gått én vei; oppover!

- I 2014/2015 ble det gjort store investeringer i form av utbygging av konferansesal og 36 nye rom. Det krevde så store investeringer at vi enten måtte selge eller overta. Vi overtok, noe som har vært et riktig valg. Vi er heldige som har så dyktige medarbeidere, sier Løvold Strand.

Fru Haugans har to hoteller i byen: Ett med 128 rom og et selvbetjent med 38 rom. I tillegg eier de en kombinert cafe-restaurant i byen hvor julegrøtbordet var plassert utenfor.

- Dette lokalet er veldig populært og godt besøkt nå i juletiden. Hotellene stenger vi også i julen slik at mange ansatte kan ta seg en velfortjent ferie.

Powered by Labrador CMS