HURRA: Det er andre gang Park Hotel Vossevangen går til topps i kåringen. Fra venstre: Food and Wine Writer of The World of Fine Wine , Francis Percival og Head Sommelier Park Hotel Vossevangen,Robert Johansen.

Hotellet har verdens beste vinkart på glass

Til topps for tredje gang. 

Publisert Sist oppdatert

Fakta:

Vinsamlingen på Voss utgjør over 45.000 flasker fordelt på nærmere 7000 etiketter. Hotellet har vunnet mange internasjonale priser for vinkjelleren, deriblant verdens beste vinkart i verden i 2022 gjennom Star Wine List sin årlige Star Wine List of the Year International Final og Verdens beste vinkart (Wine list of the Year 2020) gjennom The World of fine wine.

Kilde: Park Hotel Vossevangen

Det er vinmagasinet «World of fine wine» som står bak kåringen som fant sted i London mandag den 11.09. Her ble Park Hotel Vossevangen kåret til verdens beste vinkart på glass Champions’ League Best By-the-Glass Wine list 2023. Hotellet vant også denne kåringen i 2020, heter det i en pressemelding fra hotellet. 

Hotellet har mer enn 45.000 flasker vin. 

– Vi er veldig glade for at hotellet for tredje året på rad er blitt kåret til å ha det beste vinkart på glass i verden. Det er det anerkjente vin magasinet.  Utmerkelsen viser at vinkjelleren holder et svært høyt internasjonalt nivå og er helt klart blant de ledende vin-hotellene i verden, sier sjefssommelier ved Park Hotel Vossevangen, Robert Johansen, i pressemeldingen. 

Park Hotel Vossevangen driftes av Norlandia Group, og hotellet med 122 rom skal renoveres og stå klart i 2026. 

– Denne utmerkelsen gir oss en tilbakemelding på at vi gjør mye riktig med tanke på innkjøp og videre satsing på vin til hotellet. Et av hovedmålene har vært å tilby et bredt utvalg viner på glass, noe som har resultert i en flerårig vinners rekke. Til sammen har vi mer enn 400 viner tilgjengelig på glass, fra så å si hele vinverden, fra de godt modne og utviklede til de mer unge lovende.  Vi tror at vin kan fortelle en historie og at i hver flaske er en unik opplevelse, sier Johansen. 

Ifølge hotellet er det økende interesse for ukentlig vinsmakinger og omvisninger for vinentusiaster på hotellet. 

Powered by Labrador CMS