PÅ BRYGGA: De to nabohotellene Brosundet (til venstre) og Clarion Collection Hotel Bryggen deler brygge, men ikke vegg. Nå slås de sammen. Foto: PANORAMIO
PÅ BRYGGA: De to nabohotellene Brosundet (til venstre) og Clarion Collection Hotel Bryggen deler brygge, men ikke vegg. Nå slås de sammen. Foto: PANORAMIO

Flakk kjøper Hotel Bryggen i Ålseund

Knut Flakk og Hotel Brosundet kjøper nabohotellet Clarion Collection Hotel Bryggen i Ålesund.

Publisert

To hoteller i Ålesund sentrum blir til ett. Hotell-investor Knut Flakk som fra før eier Brosundet Hotel, har nemlig kjøpt nabohotellet Clarion Collection Hotel Bryggen i Ålesund.

Planen er ifølge Sunnmørsposten at hotellene skal slås sammen og driftes under navnet Hotel Brosundet Bryggen.

Med overtagelsen tredobler Flakk antall hotellrom i Ålesund.

Hotel Brosundet har 46 rom mens Clarion Hotel Bryggen har 85 rom.

Begge hotellene har ifølge avisen omsatt for rundt 20 millioner kroner de siste årene.

Lønnsomheten ved Clarion Hotel Bryggen har imidlertid vært svak de siste årene. Drifta har gått med underskudd siden 2010, og selskapet leverte i fjor et underskudd før skatt på drøyt fire millioner kroner.

Også Brosundet har slitt med lønnsomheten, og har gått med underskudd de siste to årene. Bakgrunnen for dette, er blant annet store investeringer.

Sunnmørsposten skriver at Nye Hotel Brosundet Bryggen skal være et frittstående hotell, men vil samtidig inngå et samarbeid med Choice-selskapet, Nordic Hotels & Resorts. Det gjør at de kan dra nytte av Choice sine systemer, samtidig som de viderefører sin særegne profil.  Det betyr også at Choice-kundene får beholde fordelene de har i dag.

Knut Flakk er også eier Hotel Union Øye i Norangsfjorden og Storfjord Hotel i Skodje.