NY SJEF: Mikael Öster tar over sjefstollen på kjøkkenet ved Dalen Hotel i Telemark.
NY SJEF: Mikael Öster tar over sjefstollen på kjøkkenet ved Dalen Hotel i Telemark.

Ny kjøkkensjef på Dalen Hotel

Svensk ringrev skal ha kontroll på grytene ved det tradisjonsrike Telemark-hotellet.

Publisert Sist oppdatert


– Det er en glede å meddele at tradisjonsrike Dalen Hotel Telemark har ansatt Mikael Öster som ny kjøkkensjef. Hotellet har jobbet med denne rekrutteringen en periode, og man er godt fornøyd med nå å ha fått med en svært erfaren kulinarisk personlighet på laget, skriver hotellet i en pressemelding.

Svensken har med seg en bred erfaringsbakgrunn med kokkeerfaring fra Sveits, Frankrike, Canada, Danmark og Island, og karrieren omfatter blant annet mer enn 10 år som eier av Westra Piren Restaurang i Göteborg. Den restauranten var i mange år innehaver av en stjerne i den berømte Michelin-guiden.

Lang erfaring

Han har i tillegg vært innehaver av Bohusläns eldste gjestgiveri og gjennom årene har han fått med seg utmerkelser som Gastronomiska Akademiens Guldmedalje, Västsvenska Restaurangakademiens Guldmedalje og vært plukket ut til Relais Gourmands «50 Greatest Chefs in the World».

Siden 2016 har Mikael vært Executive Chef på Strömstad Spa & Resort, et av Norwegian Hospitality Groups egne hoteller, så han er allerede godt kjent med kolleger og organisasjon.

- Dalen Hotel er et lite eventyr. For en kjøkkensjef med et stort hjerte for ekte og autentisk kokkekunst basert på fantastiske, lokale råvarer og klassisk «fine dining», er dette hotellet bare helt riktig. Det blir ikke mye mer klassisk enn dette, og jeg gleder meg til å forsette den gode utviklingen og skape fantastiske kulinariske opplevelser for gjestene våre, sier kokken.

IDYLL: Dalen Hotel er et av landets mest tradisjonsrike hoteller.
IDYLL: Dalen Hotel er et av landets mest tradisjonsrike hoteller.

– Kunne ikke blitt bedre

Hotelldirektør Thor Filip Halvorsen er begeistret for ansettelsen:

- Dette kunne egentlig ikke blitt bedre. Nå gleder vi oss bare veldig til å åpne dørene igjen den 23. april og fortsette der vi slapp i fjor. Kan vi klare å heve nivået enda et lite hakk, kan alle våre gjester bare se frem til kulinariske høydepunkter også i årene som kommer. Vi har aldri vært så godt innbooket før en sesong som nå, så her er det bare å finne hotellets nettsider og bestille.

Dalen Hotel Telemark har siden 1894 vært et landemerke i Dalen, Tokke Kommune, ved enden av Bandakfjorden som endestasjon for Telemarkskanalen. Hotellet ble i 2007 overtatt av Norwegian Hospitality Group og eier Thor Morten Halvorsen, og de 12 påfølgende årene har vært preget av oppussing, utvikling og utbygging. Hotellet fremstår i dag fantastisk med 49 rom og et restaurantprodukt i toppklassen.

Powered by Labrador CMS