Første hotellkjede uten palmeolje

Palmeolje?  Ikke ved Clarions hoteller i Norden, nei.

Publisert Sist oppdatert

Clarion Hotel har gjort restaurant- og serveringstilbudet ved samtlige 23 hoteller i Norden palmeoljefrie, melder selskapet. 

− Vi kan ikke med god samvittighet tilby hotellgjestene våre mat som er fremstilt av produkter som bidrar til at regnskogen hogges ned og at mennesker tvinges bort fra hjemmene sine, sier konserndirektør Katalin Paldeak i Clarion Hotel i Norden.

Verdens etterspørsel etter palmeolje fører til at regnskogen hogges ned for å gi plass til større og flere palmeoljeplantasjer. Denne hogsten har skapt en økning av de allerede store globale problemene som drivhuseffekten, ødeleggelse av dyreliv og krenking av menneskerettigheter. Bare i Indonesia er det i dag 663 uløste sosiale konflikter mellom de som er rammet i disse områdene og produsentene.

− Frem til vi kan være sikre på at palmeoljen som leveres er fremstilt på en bærekraftig måte, drar vi i nødbremsen og fjerner den fra restaurantene, fra salgsvarene våre og fra minibarene, sier Katalin Paldeak.

Arbeidet med å bli palmeoljefrie har pågått i snart ett år og har vært en omfattende prosess. Palmeoljen kamufleres i innholdsfortegnelsen på matvarene under benevnelsen vegetabilske oljer. Dette har ført til en detektivjobb der hver eneste vare er blitt gransket i samarbeid med leverandører og ofte produsenter for å identifisere hvilke som inneholder palmeolje.

Denne møysommelige prosessen har ført til økt kunnskap både hos Clarion Hotel og leverandørene. Kunnskap som Clarion nå vil dele med andre.

− V gjør jo dette fordi vi vil se en forandring i de utsatte områdene. Derfor oppfordrer vi flere til å gjøre som oss, og deler gjerne med oss av kunnskap og erfaringer til konkurrentene våre, sier Paldeak.

 

 

Powered by Labrador CMS