SELVGJORT: Hos Citybox løser gjesten de fleste av oppgaven selv, eller ved hjelp av digitale hjelpemidler.
SELVGJORT: Hos Citybox løser gjesten de fleste av oppgaven selv, eller ved hjelp av digitale hjelpemidler.

Høyest belegg i Oslo

Citybox oppnådde et belegg på 90,2 prosent i Oslo og er dermed hotellvinneren i 2018 målt etter belegg.

Publisert

Det er statistikk fra Benchmark Alliance som viser at lavprishotellkjeden Citybox knuser alle konkurrentene når det gjelder belegg. Benchmark Alliance har målt 70 overnattingssteder, og Citybox hadde et belegg på hele 90,2 prosent i Oslo i 2018. Hotelloperatøren har et hotell i Prinsens gate 6 i Kvadraturen og utvider med nabobygget i Tollbugata 7 fra sommeren 2019.

MINIBAR-FRI: - Storbyene er fulle av barer. Så hvorfor ha en på rommet, er et løst omskrevet slagord fra Citybox.
MINIBAR-FRI: - Storbyene er fulle av barer. Så hvorfor ha en på rommet, er et løst omskrevet slagord fra Citybox.

– Vi er veldig stolte over å ha det høyeste belegget av alle hotellene i Oslo. Siden oppstarten i Oslo i 2013 har vi hvert år ligget mellom 80-90 prosent. I fjor var vi helt i øvre del av 80-tallet, så det er med stor glede at vi ser at vi har klart å krype over den magiske grensen på 90 prosent. Som et lavprishotell skal vi ligge over snittbelegget i de byene vi er i, men at vi klarer å slå snittet med nærmere 20 prosentpoeng når markedet ellers går noe ned er sterkt. Vi oppnår også vesentlig høyere belegg enn våre nærmeste konkurrenter i Oslo sentrum. Dette viser at kundene etterspør konseptet vårt, enkle og moderne hotell med lave priser og sentral beliggenhet, sier Eivind Hjulstad, daglig leder i Citybox AS.

Utvider

SJEF: Eivind Hjulstad erCEO for Citybox.
SJEF: Eivind Hjulstad erCEO for Citybox.

– Vi kan være stolte av beleggsprosenten og de tallene som vi klarte for 2018, men det viktigste er alle de flotte ansatte som jobber for og med slike resultater og ikke minst mangfoldet av hotellgjester som kommer fra hele verden, fortsetter Hjulstad.

Hotellet åpnet dørene i Skippergata 19 i 2013. Da var det 115 rom. I 2015 ble hotellet utvidet med 101 rom i nabogården, Prinsensgate 6. I løpet av sommeren i år skal det tredje nabobygget i Tollbugata 7 bygges om til Citybox-hotell.

– I fjor signerte vi leiekontrakt for utvidelse av hotellet i nabogården i Tollbugata 7, også dette med IK Gruppen AS som huseier. Bygget var tidligere i bruk som kontor og bygges nå om til 125 nye hotellrom. Prosjektet ferdigstilles til sommeren og hotellet vil da bestå av 341 rom, noe som gjør det til det 5. største hotellet i Oslo sentrum.

Citybox har i dag hoteller i Oslo og Bergen sentrum. Selskapet har også hoteller under bygging på Danmarksplass i Bergen og i Tallinn. De åpner begge i løpet av 2019.

Powered by Labrador CMS