Satser mer på sikkerhet

Carlzon Rezidor inngår samarbeid med Safehotels.

Publisert Sist oppdatert

Carlson Rezidor blir den første internasjonale hotellkjeden som inngår en avtale med Safehotels, et internasjonalt konseulentselskap innen sikkerhet.

Både gjester, ansatte og eiere vil dra nytte av drar nytte av sertifiseringen, heter det i en pressemelding fra kjeden som blant annet driver kjedene Radisson Blu og Park Inn by Radisson.

– Rezidor er den ledende internasjonale aktøren på det nordiske hotellmarkedet, og vi prioriterer sikkerheten for våre gjester, ansatte og eiere. Slik verden ser ut i dag så sikkerhet er en viktig komponent og noe som selskaper etterstreber. Vi er veldig stolt over å satse på denne sertifiseringen, og ser frem mot å fortsette utviklingen av vårt sikkerhetsprogram, sier Thomas Engelhart, Area Vice President Nordics i Rezidor Hotel Group. 

Fra januar 2015 vil de første utvalgte Carlson Rezidor-hotellene i Europa, Midtøsten og Afrika hele begynne den formelle sertifiseringsprosessen. Innenfor dette vil en rekke kriterier være dekket,inkludert sikkerhetsutstyr, opplæring av ansatte, bevisstgjøring, brannsikkerhet og førstehjelp. Safehotels vil også vurdere Carlson Rezidors eksisterende sikkerhetsprogram til hvert enkelt hotellgjennom overvåking, gjennomgang og rapportering av hotellets database for egenevaluering. Egenevalueringsprogrammet er fritt tilgjengelig for alle hoteller i Carlson Rezidors portefølje.

For å sikre at alle kriterier er oppfylt, har Carlson Rezidor jobbet tett med Safehotels for å justere forventninger og egenevalueringsprogrammet etter Safehotels standarden.

– Ved å oppnå Safehotels-sertifisering viser hotellet at de fokuserer på sentrale elementer av gjestenes sikkerhet knyttet til blant annet personlige eiendeler og har riktig håndtering dersom ulykken er ute.  Sertifikatet viser at hotellet er oppriktig når det kommer til å ta vare på gjestene. Ved å bli revidert og sertifisert årlig av en tredjepart styrkes verdien av kommunikasjonen. CarlsonRezidor har allerede ett høyt nivå på sine interne forholdsregler, og er nå ett skritt videre på veien ved å signere med Safehotels, og til å få en global sertifisering av sine hoteller, sier Hans Kanold, konsernsjef i Safehotels Alliance AB.