Umoe Restaurants utfordrer Skandinavia

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Umoe Restaurants leverte sitt beste resultat noen sinne i 2012. Resultatet legger grunnlaget for videre vekst og spennende muligheter i det skandinaviske markedet.

Umoe Restaurants står blant annet bak driften av restaurantkonseptene Peppes Pizza, Burger King og TGI Fridays i Skandinavia. I fjor økte omsetningen med 4,5 prosent til 2,1 milliarder kroner, og driftsresultatet økte med hele 50 prosent til 58,2 millioner kroner.

-  2012 var et år der vi leverte solide resultater. Takket være våre dyktige medarbeidere og god drift i alle ledd, har vi levert over 23 millioner gjesteopplevelser i løpet av året som gikk, sier Karen Kvalevåg, konsernsjef i Umoe Restaurants, i en pressemelding.

2012 var også året der Umoe Restaurants for alvor tok steget fra å være en norsk restaurantgigant til å bli en skandinavisk utfordrer. Restaurantkonsernet sikret seg i fjor de skandinaviske rettighetene til Burger King og inngikk avtale med Starbucks om å være kaffegigantens hovedsamarbeidspartner i det skandinaviske markedet.

Masterfranchiseavtalen med Burger King trådte i kraft ved inngangen til 2013. Da gikk Umoe Restaurants fra å eie og drifte 36 Burgers King-avdelinger i Norge og Sverige til å ta over ansvaret for samtlige 140 Burger King-restauranter i hele Skandinavia. Avtalen er en viktig brikke i Umoe Restaurants skandinaviske vekststrategi.

–Som en følge av denne avtalen fikk vi 3000 nye medarbeider under vår paraply, over 100 nye restauranter og vi vil i løpet av 2013 mer enn doble antall gjester som besøker våre restaurantkonsepter, sier Kvalevåg

Avtalen med Starbucks har sikret konsernet rettighetene til en av verdens aller sterkeste merkevarer og åpner for en spennende vekst innen det voksende skandinaviske kaffebarmarkedet. Målet er å åpne de første Starbucks-utsalgene i Norge og Sverige i løpet av 2013.

–Vi arbeider nå med å finne gode lokasjoner i Norge og Sverige og få ansatt de rette medarbeiderne. Å bygge opp et nytt kjedekonsept er både spennende og utfordrende, og krever at vi gjør en grundig opplarings-og utviklingsjobb med alle våre nye medarbeidere, sier Kvalevåg.

–Alt i alt er vi godt fornøyde med hva vi har oppnådd i 2012. Det kan vi takke våre flinke medarbeidere for. De sørger for at gjestene våre kommer tilbake, igjen og igjen. Nå ser vi frem til et spennende og utfordrene år i 2013, sier Kvalevåg.

Teaser:

Umoe Restaurants leverte sitt beste resultat noen sinne i 2012. Resultatet legger grunnlaget for videre vekst og spennende muligheter i det skandinaviske markedet.

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS