Tror på bærekraftig turisme

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Økoturisme er tema for Nordisk råds Natur- og miljøpris i år, og turistnæringen ser et stort potensial i å markedsføre Norden som en bærekraftig og ansvarlig region. 

Nordisk råds Natur- og miljøpris blir delt ut i mai, og temaet i 2011 er bærekraftig turisme. Totalt er det kommet inn over 30 innstillinger til prisen fra de fem nordiske landene. 

 

– Det betyr mye for turistsektoren at Nordisk råd belønner bærekraftig turisme. Det sender et signal til markedet om at vi tar miljøet alvorlig her i Norden. Det er store vekstmuligheter for hele næringen hvis vi kan skape en tydelig miljøprofil for de nordiske landene, sier utviklingsdirektør i Wonderful Copenhagen Peter Rømer Hansen i en pressemelding.

Wonderful Copenhagen gir ut en rapport om grønn turisme i midten av februar, og har nettopp gjennomført et miljøprosjekt internt i organisasjonen.

Blant forslagene til prismottakere finner man både hoteller og hotellkjeder, foreninger og ildsjeler som har et helt spesielt engasjement i økoturisme, og helt spesifikke tiltak og tilbud til turister. 

I april bestemmer bedømmingskomiteen hvem som innstilles til prisen som blir delt ut i mai, og overrakt under Nordisk råds årlige toppmøte i november. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Hálandaferðir (Island) ble nominert til Natur- og miljøprisen i 2009. (Foto: Hjálmar Sveinsson - norden.org)