Thon selger Britannia Hotel

E. C. Dahls Eiendom overtar det tradisjonsrike Trondheimshotellet, som nå står framfor en betydelig oppgradering.  

Publisert Sist oppdatert

Thon Hotellbygg AS har solgt alle aksjer i Britannia Eiendom AS (Britannia Hotel i Trondheim) til E. C. Dahls Eiendom AS, opplyser Thon Hotels i en pressemelding.

Thon Hotels vil fortsette å drive hotellet fram til 1. juli neste år. Deretter avsluttes driften, og hotellet stenges for en periode.

E. C. Dahls Eiendom AS har sammen med sine eiere i Reitangruppen planer om en betydelig rehabilitering av hotellet. Dette kan også omfatte rivning og gjenoppbygging av deler av eiendomsmassen.

E.C. Dahls Eiendom har et mål om at Britannia Hotel skal fremstå med nye, moderne og effektive løsninger tilpasset den opprinnelige stilen når hotellet åpnes på nytt. Det forventes således at hotellet vil måtte holdes stengt i en periode på 15-18 måneder. 

Hotellet er tegnet av arkitekt Karl Norum og åpnet i 1870. Britannia er et 5-stjerners hotell og har 247 rom hvorav 31 er suiter og forskjellige kunstnerrom.

Hotellet rommer også den velrenommerte restauranten Palmehaven, en speilsal, salonger, kurs- og konferansefasiliteter, samt fire restauranter og to barer.

Palmehaven har vært Trondheims storstue siden 1918. Den frodige og mauriske haven under den storslagne stjernehimmelen gir lokalet en meget spesiell atmosfære.