Tar doktorgrad ved Gastronomisk Institutt
26 år gamle Guro Helgesdotter Rognså er ansatt som doktorgradsstudent (PhD) i molekylær gastronomi ved Gastronomisk Institutt (GI), og skal bidra til at kokkene øker sin forståelse om næringsmiddelkjemi og molekylær gastronomi.
Doktorgraden er et samarbeid mellom Rognså, GI, NCE Culinology, Nofima og Københavns Universitet.
Foruten å studere og arbeide med prosjekter på Gastronomisk Institutt skal hun altså bidra til økt forståelse for både næringsmiddelkjemi og molekylær gastronomi blant kokkene ved GI. Målet er at disse skal kunne omsette dette i sitt arbeid overfor sine gjester, på landslagssamlinger og i konkurranser.
- Jeg er veldig fornøyd med at alt har falt på plass og at jeg er igang med doktorgrad på GI. Veien videre blir utfordrende og spennende, siden dette er den første doktorgraden i sitt slag i Norge. Det er inspirerende at kokkene på GI er inkluderende og åpne, og jeg håper å bidra med kunnskap som de kan dra nytte av i sitt arbeid, sier Rognså i en pressemelding til Hotellmagasinet.
- Vi setter stor pris på den kompetansen og nettverket Guro bringer med seg, og hun er en viktig del av Gastronomisk Institutts nye satsing innen forskning og utvikling, sier daglig leder Leif André Pedersen.
- Det er bra for Gastronomisk Institutt at de utvider fagmiljøet innen forskning og utvikling. Vi i Tine tror dette vil komme fagmiljøene til gode, og vi gleder oss til å se fruktene av dette arbeidet, sier Eirik Selmer-Olsen, F&U direktør i Tine.
Guro Helgesdotter Rognså er oppvokst i Valdres og utdannet sivilingeniør ved NTNU i Trondheim, med mastergrad i kjemi og bioteknologi med fordypning i organisk kjemi. Hun har også studert samme fagfelt ved INSA i Toulouse der hun tok sin bachelorgrad.
