Stengte tre sushi-restauranter

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Tre sushirestauranter i Oslo måtte stenge dørene etter at Mattilsynet var på inspeksjon.

Tre sushirestauranter ble stengt på stedet, mens syv fikk hastevedtak om utbedringer etter at Mattilsynet gjennomførte inspeksjoner på 43 sushisteder i hovedstaden i løpet av mars og april.

Inspektørene registrerte både dårlig personlig hygiene hos ansatte, manglende håndvask, dårlig renhold og for høye temperaturer ved lagring av fisk.

- Det er svært viktig med riktig håndtering og en bra hygiene ved tilberedning av sushi, sier Marit Kolle, seksjonssjef ved distriktskontoret for Oslo, i en pressemelding.

- Vi er overhodet ikke fornøyd med tilstanden på enkelte av stedene vi sjekket. Rå fisk er et svært lettbedervelig produkt, og fordi sushi skal spises uten noen videre varmebehandling, er det viktig at det er gode forhold der sushi skal håndteres så man hindrer forurensning av fisken. Stenging av en restaurant er et drastisk, men nødvendig tiltak når vi avdekker slike grove forhold, sier Kolle. 

 

Må fryses

I tillegg manglet flere av sushistedene rutiner for å sjekke at fisken på forhånd hadde vært fryst. Med unntak av oppdrettslaks er det krav om at all fisk som skal serveres rå på forhånd har vært fryst inn, da innfrysing vil ta knekken på kveis-parasitter som kan finnes i villfisk, og som kan gi magesmerter, kvalme og oppkast.

Elleve av stedene som ble sjekket hadde ingen eller bagatellmessige avvik.

- Disse stedene har all grunn til å være fornøyde med forholdene hos seg under Mattilsynets inspeksjon, avslutter Kolle.

Teaser:

Tre sushirestauranter i Oslo måtte stenge dørene etter at Mattilsynet var på inspeksjon.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Et av eksemplene på hvordan ting ikke skal gjøres. (Foto: Mattilsynet)
Powered by Labrador CMS