Smilende 40-åring

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Randsvangen Hotell på Hadeland runder 40 i år. Personlig service, god mat, optimisme og entusiasme preger staben. 

Innerst i en blindvei etter x antall fartsdumper gjennom et boligfelt. Selve hotellet er kanskje ikke mye å se til; en mursteinsrød lav bygning som utvilsomt tilkjennegir hvilket tiår arkitekten tegnet det.

Utsikten er det ingenting å si på. Fritt mot Randsfjorden, bølgende jorder og en riksvei som visstnok skal være der, men som du verken hører eller ser.

 

Bygget til Bankforeningen

Hotellet ble i sin tid bygget for Bankforeningen og fungerte den gang som et heller lukket konferansested. Med beliggenhet innerst i en blindvei var det sikkerhetsmessige vel ivaretatt da regjeringens velkjente ”Busserull-konferanser” i de første årene ble holdt nettopp her. At dette viktige arrangementet ble flyttet kom enkelt og greit av at stedet med sine 60 rom etter hvert fikk for liten kapasitet i forhold til det store apparatet som fulgte disse arrangementene.

Blant lokalbefolkningen sitter det fremdeles igjen at dette stedet er et rent konferansehotell som ikke er åpent for alle. For ledelsen er det et uttalt ønske og mål å få nettopp lokalbefolkningen til å ta stedet mer i bruk, utover det at hotellet er et opplagt sted å feire de store begivenheter som bryllup, konfirmasjon eller jubileer. For Randsvangen Hotell ønsker alle velkommen inn.

På hotellet regjerer en gruppe driftige damer, eneste hane i kurven er hotelldirektør Carsten Nielsen som deler tiden mellom Randsvangen Hotell og Hotell Hadeland. Personalopptellingen ender på 17 faste årsverk og et mindre antall ekstrahjelper i anledning bryllup og jubileer, konferanser eller kurs.

 

Sprekt i serveringen

Eldste dame på jobb denne dagen er Marit Presthagen, som egentlig gikk over i pensjonistenes rekker for flere år siden. Hun har jobbet på Randsvangen Hotell siden 1979, og kan fortelle at mye har forandret seg siden slutten av 70-tallet.

– Særlig på personalsiden. Den gang var det mange flere mennesker på jobb. Blant annet hadde vi en person som kun stod i skrubben. Nå er den jobben overlatt til servitørene, sier hun. Før hun reflekterer en smule over at det nok må være mer stress på jobb i dag enn det var tidlig.

– De må være flinke! Nå er jo alle ”potet” og alle hjelper hverandre. Det er nok mer lønnsom drift i dag enn det var den gang, mener hun. Arbeidsplassen er hun ellers strålende fornøyd med og hun bør vite hva hun snakker om. Den spreke pensjonisten har jobbet i nær sagt alle avdelinger på hotellet, med start i anretning og oppvask, så til spisesal, koldtkjøkken og videre til rom. Etter noen år ble hun spurt om hun kunne tenke seg å begynne på kjøkkenet igjen.

– Men det turte jeg ikke, for det var så mye ny mat. Jeg kan nok mest om ”gammeldags” mat, ler hun. I en alder av 75 er det helst i servering Marit arbeider. Marit har for øvrig formidlet ekstrahjelp til hotellet gjennom barn og barnebarn opp gjennom årene. I tillegg har hun en helt spesiell bakejobb.

 

Vidgjeten kake

Marits kransekake innehar nemlig den meget lokale tittelen ”Norges best kransekake”, og på Randsvangen har de flere faste kunder som nærmest har utviklet et avhengighetsforhold til kaken hennes.

– Kurslederne bare må ha Marits kransekake, faktisk har vi et amerikansk firma som har vært hos oss i alle år og som tar med kaken hjem til USA, sier F&B manager Hanne Lindahl. Og når det kommer til matstellet, er det nok bare kransekaken som henger igjen fra tidligere tider, menyen gjennomgår til stadighet fornyelse og forbedringer. Damene satser skyhøyt på gjestens matopplevelse.

 

 

Tallerkenkunst

På Randsvangen Hotell serveres for eksempel konferansemiddagen på tallerken fremfor på fat.

– Ved å servere tallerkenmat, får vi det slik vi vil. Vi hadde vel ikke overlevd om vi ikke hadde ønsket å forandre på ting, sier Hanne. Særlig har det skjedd dyptgripende forandringer innen hotelldrift de siste 10 – 15 årene. 2000-års skiftet blir sett på som en milepæl i så måte og mattrendene forandret seg.

Det serveres fire retters middag som standard, og det legges stor vekt på presentasjonen. Hanne legger ikke skjul på at kjøkkenet er stedets store fortrinn. Mat er og blir det viktigste av det hotellet tilbyr, og betyr mye for opplevelsen særlig siden dagens konferanser vanligvis foregår fra den ene dagen til den andre.

 

Offensiv 40åring

Driften er effektivisert og data er for lengst tatt i bruk. Bookingboken er byttet ut og rengjøringspersonalet gir beskjed om ferdige rom på Ipad. Allerede på 70-tallet hadde hotellet ord på seg for å ligge langt fremme når det kom til audiovisuell utrustning og var tidlig ute med trådløst nett, monitorrom og kinoanlegg i konferansesalen.

I anledning jubileet er det planlagt forskjellige aktiviteter.

– For å markere 40 års jubileet har vi spesialtilbud i uke 40, sier salgssjef Marianne Selte. Da gis det 40 prosent rabatt på alle kurs.

– Uken avsluttes med gratis vinseminar og gourmetmiddag for våre gjester lørdag 6.oktober og med musikk på kvelden. Vi håper dette er et godt tilbud gjestene våre vil sette pris på, fortsetter hun.  Fornøyde gjester er selvfølgelig den aller beste markedsføring. Det vet damene på Randsvangen.

 

Det personlige fortrinn

Kurs- og konferansegjestene kommer hovedsakelig fra Stor Osloområdet, blir vi fortalt. Det faktum at Randsvangen er med i salgssamarbeidet Norske Konferansehoteller, er også et fortrinn.

– Dessuten er vi svært opptatt av at servicen her hos oss skal være personlig, sier Monika Tandstad Vannebo som jobber på salg og booking. Det legges stor vekt på en intim atmosfære og at gjestene skal føle seg mer enn velkommen.

Det siste blir svært så tydelig da en gruppe konferansegjester passerer på vei til spisesalen. Man skulle tro de alle sammen var gamle kjente, og hyggelige kommentarer sitter løst mellom vertskap og gjester. Ivrig på vei til nok en kulinarisk opplevelse.

  

Teaser:

Randsvangen Hotell på Hadeland runder 40 i år. Personlig service, god mat, optimisme og entusiasme preger staben. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Randsvangen Hotell runder 40 i år. Fra venstre Monika Vannebo, Hanne Lindahl, Marit Presthagen og Marianne Selte.
Powered by Labrador CMS