Selje Hotel ble hacket

Rett før fellesferien ble Selje Hotel sin dataserver angrepet av hackere. Informasjon om samtlige bookinger var borte og hackerne krevde "løsepenger".

Publisert Sist oppdatert

I sommer opplevde Selje Hotel et aldri så lite datamareritt. Da ble nemlig hotellets dataserver angrepet av hackere. Resultatet var at hotellet mistet all kontroll over bookingene og hadde dermed ingen oversikt over antall ledige rom eller hvilke gjester som var på vei. Det skriver Fjordenes Tidende.

Både serveren og backupsystemet til hotellet ble hacket og som ikke det var nok: Hackerne krevde også "løsepenger" for at hotellet skulle få tilgang til filene igjen.

Jan Sindre Hamre ved Selje Hotel vil ikke ut med beløpet hackerne krevde, men slår fast til lokalavisen at det "ikke dreier seg om et veldig stort beløp, men penger er penger og dette er utpressing."

Han koblet naturlig inn det lokale politiet på saken, som igjen tok kontakt med Kripos sin avdeling for internettkriminalitet.

Har tilgang igjen

Da Hotellmagasinet tok kontakt for å høre om situasjonen hadde Selje Hotel heldigvis fått tilgang til systemene sine igjen.

– Ja, vi ble utsatt for et angrep. Dette dette var en ekstremt vanskelig situasjon for hotellet, da alle våre bookinger og kunde register ikke kom frem. Det som hadde skjedd i denne situasjonen var at hackerene hadde kryptert og låst filene for oss slik at vi ikke fikk tilgang på disse. Vi har i dag fått kontrollen igjen, men på grunn av at alt måtte legges inn på nytt er så klart noen små «etterdønninger» av angrepet, skriver Hamre i en e-post.

Han avslutter dessuten med en gladmelding.

– Men det skal være sagt at sesongen har vært fin i Selje selv om været ikke er det beste denne sommeren, og at gjestene har vært forståelig for situasjonen som vi har vært i.