Ørjan Johannessen er landets beste kokk

Publisert Sist oppdatert

Johannessen, som er 25 år og fra Austevoll i Hordaland, er utøver på Det norske kokkelandslaget og medlem av Bergen Kokkenes Mesterlaug. Han har tidligere blant annet vært assistent for Geir Skeie da han vant det europeiske Bocuse d`Or i Stavanger i 2008.

Ørjan Johannessen er kåret til årets beste norske kokk. (Foto: Anton Granhus)

Salmalaks og pærer
Andreplassen gikk til Morten Rathe (28) fra Rica Nidelven Hotell i Trondheim. Han er kaptein på Det norske juniorkokkelandslaget. Tredjeplassen gikk til Martin Sveian (28). Også han er kokk på Rica Nidelven Hotell.

Årets hovedråvarer var Salmalaks, minst ett valgfritt Tine-produkt og norske belgvekster til forrett, kalv ytrefilet fra Gilde, delikatesseløk og åkersjampinjong til hovedrett og en kremdessert med Valrhona-sjokolade og norske pærer.

12 kokker
Hoveddommer Jacob Magnusson er imponert over nivået NM-deltakerne viste. I tillegg syntes han at arrangementet var godt gjennomført av Trondheim Kokkenes Mesterlaug. I juryen under NM ble han assistert av Håvard Ravn Larsen, Sven Erik Renaa, Jan Kåre Johansen og Harald Osa på smak og presentasjon. I tillegg var Anne Dorthe M. Ask og Thor Erik Rosvold dommere bak kulissene fra start til slutt og fulgte med på kandidatenes yrkesmessige håndverk og hygiene.

12 kokker fra Trondheim og sørover var tatt ut til finalen som ble avviklet over to dager i Trondheim under storhusholdningsmessen Meny 2010 i Trondheim Spektrum. Konkurransen skjer i regi av Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL). Avviklingen av årets finale hadde Trondheim Kokkenes Mesterlaug ansvaret for.

Foruten medaljevinnerne deltok følgende i NM i kokkekunst 2010:
Stig Harris Fagerholt, Straaen Fiskeretaurant /Timbuktu Bar & Restaurant, Stavanger.
Mats Lambrechts Valuen, Gamle Raadhus, Oslo.
Leif Erik Karlsen, Chablis Brasserie & Bar, Trondheim.
Lukasz Brekke, Cornelius Sjømatrestaurant, Bergen.
Christian S. Mathiassen, Charles & De, Sandnes.
Bjørnar Buserud, Rica Nidelven Hotell, Trondheim.
Christopher W. Davidsen, Tango Bar og Kjøkken, Stavanger.
Halvar Ellingsen, Kulinarisk Akademi, Oslo.
Tor Øyvind Rustaden, Condelica AS, Drammen.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS