Øines kåret til Arktisk Kokk 2010
Spesielt imponerte Øines hoveddommer Ole Martin Alfsen med sin forrett, der hovedråvaren tørrfisk var traktert til perfeksjon.
- Alexander tok veldig godt vare på hovedråvarene i hver enkelt rett, og viste god teknikk i kokkefaget. Desserten var lett, fin og balansert, sier Alfsen i en pressemelding til Hotellmagasinet.
De seks kokkene som deltok i konkurransen fikk disponere de samme råvarene: tørrfisk til forrett, reinkjøtt og Mack Bayer til hovedrett og tyttebær og sagogryn til desserten.
- Dette var kjempeartig. Oppgavene var fine og råvarene supre. Jeg hadde ikke forventet å vinne, sier Alecander Felipe Øines fornøyd. 2.plass gikk til Thomas Nilsen fra Lovund Rorbuhotell.
3.plass gikk til Frank Robin Kristoffersen fra Tinja Fjellgård i Narvik
4.plasser til : Øyvind Hatlehol fra Rica Hotel Alta, Jonathan Bukkøy Arntzen fra Fiskekompaniet i Tromsø, Pontus Lindroth fra Huset i Longyearbyen