Ny storstue ved elvebredden
![]() |
Den nye delen av hotellet (bortest på bildet) åpner mulighetene for et utvidet kurs &, konferansetilbud samt større samlinger som konserter ved bredden av Nidelven. |
Mye glass
Den nye delen som strekker seg ut i Nidelven er som resten av hotellet tegnet av arkitektfirmaet Narud Stokke Wiig. Det er store glassflater mot elva, både fra lobbyen i første og andre etasje, fra kongressalen og fra hotellværelsene. Første etasje er også kalt elveetasjen, og denne forbinder den eldre med den nyeste delen. Dette området samt hovedlobbyen blir brukt som galleriområde, med skiftende kunstutstillinger. De nye hotellrommene er både moderne, smakfulle og lune.
I utbyggingsfasen har det vært full hotelldrift på Rica Nidelven, men ifølge administrerende direktør Bjarte Gjerde har dette ikke vært noen stor belastning. De to delene av bygget knytes bare sammen i elveetasjen, så sånn sett har byggeplassen vært adskilt fra resten av hotellet inntil det var klart til å åpne passasjen.
Husets kokker tryllet frem en rekke fristende retter til åpningen.
Populær sauebonde
Torsdag 12. februar ble åpningen markert med middag, taler og underholdning. Konferansier for kvelden var den ikke ukjente nord-trønderske P3- sauebonden Odin Jensenius, eller Klaus Joacim Sonstad som han vel egentlig heter. I sitt ”faglige” innlegg trakk han frem ledelsen ved Rica Nidelven sin evne til å legge merke til individene, og å tenke annerledes – selvfølgelig illustrert med søte sauetegninger. På overhead. Det er kanskje ikke lett å ta den joviale bonden helt på ramme alvor, men han hadde absolutt noen gode poenger. Som illustrasjonen med to kryssende piler som peker oppover, forklart med at mer oppmerksomhet fører til mer trisvsel på hotell, i staben og hjemme. Snudd opp ned får man frem tilsvarende poeng, men med motsatt fortegn.
Utover kvelden var det plass til velvalgte ord både fra administrerende direktør i Rica Hotels AS, Ole-Jacob Wold og Rica-gründer Jan E. Rivelsrud, samt gratulasjoner, takkeblomster til de mange aktørene og musikalsk underholdning.
Variert meny
For anledningen dekket den solide kokkestaben opp med en lekker bankettmeny bestående av Amuse couche – assorterte delikatesser med asiatiske smaker, Tarter av sjøkreps og kamskjell ”Frøya” servert i sprø filodeig, toppet med avrugakaviar og hvit sjokolade, samt sposjert salmalaks ”wasabi”, syltet agurk og stivpisket økologisk rømme. Deretter ble det servert estragonspeket kalverygg ”Røros” med selleripudding toppet med gulrotgelé, potetterrine ”Grand opening”, og sitron- og hvitløksjy. Desserten besto av sjokolade- og brownieterrine med yoghurtgelé, rødbetegranité og bringebær, og det hele ble avsluttet med håndlaget konfekt fra Nidelvens kjøkken. Alt ledsaget av passende viner. Blide, profesjonelle og oppmerksomme servitører satte prikken over i’en på arrangementet.
Frokostbuffeten på Rica Nidelven har for fjerde år på rad gjort seg fortjent til førsteplassen i kåringen av Twinings Best Breakfast. Synlige kokker, lokal mat og mange valgmuligheter bidrar til det gode resultatet.
Beste hotellfrokost - igjen
Så er også maten en av hotellets store stoltheter og satsingsområder, med gode råvarer, dyktige kokker, egne konditorer og stor fokus på kortreist mat og lokale nisje-leverandører. Og hotellet hadde flere grunner til å feire seg selv i februar. Rica Nidelven ble nylig kåret som vinner av prisen for Norges beste hotellfrokost – for fjerde år på rad. Bak kåringen Twinings Best Breakfast står mat- og drikkeleverandøren Haugen-Gruppen. I tillegg til å kunne skilte med en innholdsrik og fristende frokostbuffet, er de synlige kokkene og servitørene et viktig grep. Mens en kokk står ute i buffeten og tilbereder egg til gjestene, går en annen rundt og serverer vitaminshots.