
Norsk seier i Linie Award
I går kveld ble det norsk seier til kokketalentet Christian André Pettersen i Linie Award, Nordens mest prestisjefulle konkurranse for unge kokker og bartendere i toppskiktet.
Et fullsatt Tjuvholmen Sjømagasin var i går kveld vitne til at Christian André Pettersen gikk til topps i Nordens mest prestisjefulle mat- og drinkkonkurranse, Linie Award.
Pettersen er til daglig soussjef ved Spiseriet i Stavanger, og juryleder Even Ramsvik mener retten Pettersen serverte var feilfri.
- Han vant fordi han hadde et fokusert produkt, som bar tydelig preg av at den var innøvd og utprøvd og dermed en feilfri prestasjon. Retten var fint balansert og den beste matchen til Linie aquavitten.
Rettene han imponerte med var grillet sjøkreps nigiri, Linie Aquavitt laks, norsk komle, vaktelegg, grønnkål, sukkertare og pepperrot emulsjon med aromater.
Glad vinner
Selv var han svært glad for seieren.
- Det var utrolig godt å vinne, sier en lettet Pettersen. Konkurrentene var svært flinke så jeg håpet bare på å prege toppen.
På spørsmål om han hadde øvd på retten svarte han overraskende at han kun hadde laget den én gang tidligere.
- Jeg har laget retten en gang før. Det var viktig å tilpasse retten til aquavitten, som trenger fete råvarer, krydder og syre. Min stil er å holde det enkelt og rent, keep it simple.
Drøm om Bocuse d'or
Etter alt å dømme har Pettersen en lysende tid foran seg med alle muligheter åpne. Neste mål er å vinne Bocuse d’or i 2019. Det har han drømt om siden han var ni år gammel, inspirert av faren som også er kokk. Kanskje henter også han en michelin-stjerne til Norge om ikke alt for lenge.
I drinkkonkurransen var det den talentfulle bartenderen Oskar Karl Josef Johansson fra Sverige som vant med drinken Kummimjanne.
- I Tokyo vil Christian og Oskar få undervisning av anerkjente asiatiske kokker og bartendere og opparbeide seg unik mat- og drinkerfaring, sier Ramsvik.