Norges Cup for kokk- og servitørlærlinger

Publisert Sist oppdatert

Norges Cup er et prestisjepreget motiveringsmoment for kokk- og servitørlærlinger. Arrangementet er med på å bevisstgjøre og kvalitetssikre fagopplæringen og gjenspeile de tidsmessige og kvalitative kravene som blir stilt til fagopplæringen i dag.

Norges Cup benytter høyt kvalifiserte dommere, med nasjonalt og internasjonalt renommé. I årets dommerpanel sitter blant andre Sven Erik Renaa og Kjartan Skjelde fra Det Norske Kokkelandslaget.

Oppgavene er utarbeidet i samarbeid med Gastronomisk Institutt og Det Norske Kokkelandslaget og skal, i tillegg til å være utfordrende for lærlingene, tilfredsstille kravene til den nasjonale fagopplæringen.

Til årets Norges Cup er der påmeldt 20 kokkelag og 11 servitørlag. De påmeldte lagene har allerede vært gjennom regionale konkurranser arrangert av de lokale laugene rundt om i landet. Årets konkurransearena i Stavanger er Jåttå Videregående skole. Her vil det bli avholdt semifinaler fredag 20. februar, finalen blir avholdt lørdag 21. februar. Vinnerne av Norges Cup blir kvalifisert til å delta i Nordisk Mesterskap for lærlinger.

Bak Norges Cup står Kokkenes Mesterlaug Rogaland, i regi av Norges Kokkemesteres Landsforening, med et stort antall frivillige ildsjeler, som er opptatt av å fremme fagopplæringen av fremtidens kokker og servitører.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS