NM i Konditorkunst 2009
Mesterskapet har foreløpig kun vært arrangert i 2007 med Eirun Anette Akse som vinner. Samt noen ganger sporadisk før dette. Nå satses det på mer etablerte former på mesterskapet for å skape oppmerksomhet rundt faget både i bransjen og blant publikum. Arrangørene har også gleden av å ha med seg Andrew Gravett som internasjonal gjestedommer!
Bransjen står samlet i å bidra med støtte for å heve prestisjen og oppmerksomheten rundt Konditorkunst. Kokkene har gjennom mange år med konkurranser og deltakelser internasjonalt opparbeidet seg en god posisjon, nå er det Konditormestrenes tur.
Konkurranse starter kl 07 med en times forberedelser før startskuddet går kl 08. Konkurransen avsluttes kl 14.30 og premieutdeling vil bli kl 16.00. Konkurranse foregår på Lillestrøm i forbindelse med Smak''''09.
Vi ønsker deltakerne i NM i Konditorkunst lykke til!
Finalister:
- Annemari Erlbeck (Sverres Conditori)
- Hege Andersen Høgstø (Vaaland Dampbakeri &,, Conditori)
- Sebastien Seynaeve (Sebastien Bruno)
- Caroline Mo Vik, (Bellevue Logistikk a/s)
- Michelle Tokerud (Nobel Catering og Conditori)
- Elisabeth Kåsen Hagen (Vaaland Dampbakeri &,, Conditori)
Dommere
- Pierre Xavier Chinniah – Hoveddommer (Ekebergrestauranten)
- Bernt Lie-Nielsen (Lie-Nielsen i Bergen)
- David Sponheim (Condifa AS)
- Andrew Gravett – Internasjonal gjestedommer (l''''École du Grand Chocolat de Valrhona)
Konferansier under konkurransen er Christer Berens, mat-, vin- og nytelsesekspert i P4.
Oppgaver:
- Hovedkake
- Sjokoladekonfekt
- Småkaker/petit fours
- Show piece
Bedømmingskriterier:
- Sammensetning smak/harmoni
- Originalitet
- Vanskelighetsgrad
- Gjennomføring av tema
Prisen består av original designet trofè ”Den Gylne Kakespade”, diplom samt pengepremie på kr 30.000,-
Sponsorer
- ,,Din Baker
- Tine Meierier
- Idun Industrier
- Norges Møllene
Støttespillere
- Pascal
- Sverre Sæthre