Mot norsk gull i kokke-OL?

Publisert Sist oppdatert

Det norske kokkelandslaget serverte norsk lam med steinsopp og pepperrot til hovedrett i varmmatkonkurransen i OL i Erfurt. (Foto: Tom Haga)

– Nå har vi gjort vårt beste, også serveringen gikk bra. Nå er det er opp til dommerne å kåre en sammenlagtvinner, sa en sliten, men fornøyd manager Sven Erik Renaa.

Norge oppnådde gullnivå også i kaldmatkonkurransene mandag. Nøyaktig hvor mange poeng lagene har fått til sammen, vet bare dommerne. For nå slås poengene fra delkonkurransene sammen, før den olympiske mesteren kåres senere i dag.

Også Danmark har oppnådd gullnivå i alle konkurranser. Andre land kan også slå Norge, blant annet regjerende OL-mestere fra 2004, Sverige.
– Det er denne poengberegningen som gjør OL så ulidelig spennende, sier Renaa.

De norske kokkene forberedte seg til varmmatkonkurransen gjennom hele natt til onsdag. Fra klokken 12 serverte de menyen til 110 gjester. Blant gjestene satt dommerne, som tidligere hadde inspisert tilberedningen av maten.

Vinner Norge OL i kokkekunst, er det første gang i historien. Konkurransen er den mest prestisjefylte tevlingen i matkunst i verden, med 32 landslag fra hele verden.

Det norske laget serverte lettrøkt og bakt norsk fjordørret til forrett, norsk lam med steinsopp og pepperrot til hovedrett. Desserten var en høstlig kreasjon med blant annet karamellmousse og solbærkompott.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS