Larviking ble Årets Kokk 09

Publisert Sist oppdatert

En glad Gunnar Hvarnes (midten) sammen med sølvvinner Even Ramsvik og bronsevinner Kari Innerå.
- Det var en jevn konkurranse. Alle deltakerne her kunne vært inne blant de fem beste i årets Bocuse d`**or**, sa overdommer Bent Stiansen. Selv vinner av den edle tittel i Lyon for noen år siden.

Gunnar Hvarnes er til daglig basert på Gastronomisk Institutt i Stavanger og som medhjelper (commis) hadde han med seg Stian Gjerstad Iversen.
- Jeg har trent hardt i hele januar for denne konkurransen. Utfordringen var storefekjøttet fra Jær Smak , som pr i dag ikke er i handelen. Et kjøtt som fikk mye ros hos fagpanelet med dommere også. Det samme gjorde Sterling Kveita fra Hjelmeland.

- Kveita har jeg mye erfaring med så det gikk greit, men hovedutfordringen i en slik konkurranse er å få det hele til å flyte å se bra ut, sa mannen som har deltatt i konkurransen om å bli Årets Kokk to ganger tidligere.

Nå bærer turen til Sveits og Bocuse d`**or** Europe neste år. De 12 beste fra den konkurransen går videre til Bocuse d`**or** i Lyon i Frankrike. Eller VM for kokker som det heter på folkemunnet.

- Pr i dag har jeg ikke peiling hva som venter meg av råvarer i Sveits så dit har jeg ikke tenkt enda, sa en jublende glad Gunnar Hvarnes i dag. Til opplysning kan vi fortelle at Paul Bocuse selv er en stor tilhenger av norske råvarer så man skal ikke bli overrasket om sjømaten er hentet i havet ikke langt fra der Årets Kokk 09, Gunnar Hvarnes, jobber.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS