Kult så det holder
Om en liten uke åpner Mathallen på Vulkan i Oslo. I 40 dager skal åpningen feires med diverse arrangementer. Pressen fikk ta en liten sniktitt på det som høyst sannsynlig kommer til å bli Oslos nye kulinariske storattraksjon.
Enn så lenge råder det totale kaos, slik det alltid er rett før et byggeprosjekt er ferdig, men konturene av noe helt nytt og unik viser seg i de spesielle lokalene.
Tidligere var det industri på Vulkan, nå preges området av hoteller - både Scandic og det bittelille PS-hotell har etablert seg her - i tillegg finnes Dansens Hus, Bellona Huset, en rekke forretninger, kontorer og læresteder.
Læring skal det også bli i Mathallen, konseptet lyder enn sålenge navnet matsalen, befinner seg i etablissementets mezzanin og vil tilby kurs for læg og lærd. Stramt holdt i tømme av dyktige medarbeidere fra Kulinarisk Akademi som med dette åpner en aldri så liten filial noen hundre meter nedover Akerselva fra sitt faste tilholdsted.
Mathallens drift blir tatt hånd om av utbygger, og ikke minst uredde utvikler av dette unike området, Asplin Ramm.
- Vi har tatt vare på det røffe uttrykket, forteller en mildt opprørt Sverre Landmark, før han viser vei gjennom byggeplassen som ved åpning vil huse mer enn 30 ulike etablissementer. Ca 20 av dem har søkt om sjenkebevilling, og vil tilby mat (og drikke) både til å ta med hjem eller nyte på stedet.
Vi tipper det siste.