Kongens fortjenestemedalje til Liv Gregersen Kongsten
Liv Gregersen Kongsten som i en årrekke har engasjert seg i opplæring og kommunikasjon knyttet til riktig kosthold og ernæring, mottok Kongens Fortjenestemedalje i sølv i en fullsatt sal hos Mills DA på Grünerløkka.
Ved hennes side satt hennes mangeårige gode venninne og samarbeidspartner
Ingrid Espelid Hovig.
- Dagen i dag har vært preget av mange inntrykk, og jeg er beæret over å ha mottatt en så flott medalje, sier Liv Kongsten.
Hun har først og fremst viet sitt yrkesaktive liv til kommunikasjon og opplæring knyttet til riktig kosthold og ernæring. Hun ledet kurs i regi av Margarincentralens Husmortjeneste, Norges første opplysningskontor innenfor mat og ernæring, på 60-og 70-tallet der tusenvis av deltakere fikk opplæring i matlaging og husstell. Pizza-kurs var blant annet ett av mange populære tilbud. Kongsten har også hele tiden vært svært aktiv med undervisning i videregående skoler og høyskoler i hele landet, der tusenvis av elever og studenter har fått kunnskap om matglede og kosthold.
40 år i Mills DA
Liv har også vært sentral innenfor innovasjon og produktutvikling hos en av Norges største matvareprodusenter, Mills DA. Bedriftens kjente merkevarer - Mills, Vita hjertego’, Soft, Melange - har med engasjerte bidrag fra Kongsten kontinuerlig blitt modernisert ut i fra et forbrukerståsted.
Hun var den første kvinnelige styrerepresentanten i selskapet, en posisjon hun hadde over flere perioder. Hun var leder i de ansattes interesseorganisasjon, Millsklubben, og arrangerte stadig
tilbud hvor matglede var en viktig del av den totale opplevelsen. I de senere år har Liv vært leder og primus motor av selskapets pensjonistforening, der matgleden igjen er et viktig innslag.
