Kommer til Gladmat i Stavanger

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Den svensk-etiopisk-amerikanske kokken Marcus Samuelsson som nylig var gjest i det svenske prinsessebryllupet kommer til Gladmatfestivalen i sommer.
 

Den store matfestivalen i Stavanger har kanskje gjort sitt største kokkekupp siden Gordon Ramsay besøkte festivalen i 2010, melder Måltidets Hus i en pressemelding.I år kommer nemlig den kjente kokken Marcus Samuelsson til Norges matsentrum, og han har en eksepsjonell merittliste å vise til.
 

Jobber med presidenter og prinsesser
Han er kjent for sitt samarbeid med USAs president Obama, etter flere ganger å ha laget mat i Det hvite hus i Washington. - Sist helg tvitret han fra prinsessebryllupet i Stockholm, og vi gleder oss til å se hva han tvitrer fra Gladmat, sier Mona Vervik, sjef for Gladmatfestivalen, som har fått i stand besøket i samarbeid med hotellkjeden Clarion.

Frokostduell
- Hos oss skal han møte matfolket på en spesiell fagfrokost, detter møtes Marcus Samuelsson og Petter Stordalen til en kokkeduell på storscenen der grytelokkene fyker, flammene stiger og duften sprer seg på matfestivalens åpningsdag, opplyser Vervik.

Rask karriære
Som 23 år gammel kjøkkensjef ved restauranten Aquavit i New York fikk han tre stjerner av matkritikerne i New York Post som den yngste noensinne. Etter terroren 11.09 ble han mer opptatt av lokalsamfunnet og startet restauranten Red Rooster i Harlem. Nå har Samuelsson spisesteder i New York og Stockholm, i tillegg til flere steder i Sverige.
Marcus er blitt en matpersonlighet i verdensformat og har egen blogg, nettside og har en bestselgende kokebok på merittlisten; Yes, chef! Han deltar i TV-show og reiser verden rundt.

Om Gladmat
Gladmat en del av matklyngen NCE Culinology og er et utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur, en arena hvor forbrukere og foredlere av mat møtes. Gladmat er den ledende i Norge og Norden og årets festival blir den 15. på rad fra 24. – 27. juli.
Gladmat vil vise frem nisjeprodukter, råvarer og det siste innen trender.

Festivalen trekker opptil 250.000 besøkende. Gladmats mål:
• Å være Norges viktigste arena for formidling av matkultur med vekt på næringsutvikling, gjennom hele året.
• Å fremme publikums interesse for og kunnskap om mat og matkultur
• Å være næringens utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur.
• Å ha deltakere med lokale kvalitetsprodukter.
 

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS