Kokker mot sult
Fire norske kokker deltar i World Chefs Tour Against Hunger. De reiser til Sør Afrika for å delta i en ti dagers humanitær kokkedugnad.
World Association of Chefs Societies(WACS) har organisert turen to ganger før, i 1993 og 2003. Denne gangen deltar 230 kokker fra hele verden. De skal lage mat til veldedighetsmiddager og matfestivaler og være med på å dele ut mat til fattige barn. Alle inntekter går til et fond for å hjelpe vanskeligstilte og sultrammede barn.
Setter fokus på sløsing
Brith Bakken fra Rygge er en av de norske kokkene som er plukket ut av Norges Kokkemesteres Landforening til å delta i dugnaden.
– Humanitært arbeid står på agendaen til både den norske og den internasjonale organisasjonen. Jeg håper vi med dette kan bidra til å sette fokus på matvaresituasjonene i verden, seier en forventningsfull Bakken til Hotellmagasinet.
WACS er en verdensomspennende organisasjon med over 10 millioner kokker som medlemmer. Bakken gleder eg til å møte kolleger fra andre land og oppleve samhørighet og idealisme. Hun håper kokkene som deltar vil spre engasjementet sitt som ringer i vannet når de kommer hjem igjen.
– Det er viktig å være bevisst det ansvar vi har for vedrens ressurser, jeg tenker spesielt på svinn og sløsing. Det er utrolig hvor mye mat som kastes, sier Bakken som ser fram til oppgaven med ydmykhet og respekt.
Hungersnød som bakteppe
Hungersnøden på Afrikas horn gjør dette tema ekstra aktuelt, og sultkatastrofen vil uten tvil bli diskutert under arrangementet.
World Chefs Tour varer fra 20. til 30. August. De 230 kokkene skal blant annet lage matfestivaler i Cape Town, Johannesburg, Durban, Nelspruit og East London med mat fra hele verden. All inntekt fra salget går til matfondet.
Landsforeningen i Norge betaler reisen og vertskapet står for kost og losji og de andre norske kokkene som deltar er: Ruth-Hege Holst, Siv Støfringstøl, og Kristin Skogen.
