Inn i det gode selskap

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Finse 1222 er nytt medlem i De Historiske Hotel& Spisesteder.

De siste  seks årene har De Historiske Hotel & Spisesteder utviklet en unik kvalitetsstandard for "Historisk Kvalitet".

Ifølge administrerende direktør Nils Henrik Geitle i De Historiske har responsen fra kvalitetssøkende målgrupper, både fra et sterkt hjemmemarked og et krevende internasjonalt turistmarked vist at gruppens fokus på kvalitet gir resultater. De Historiske fikk 38 henvendelser om medlemskap i 2011, og også i år har pågangen vært stor fra ulike hotell- og restaurantbedrifter i Norge.

- Derfor er det en glede å ønske Finse 1222 velkommen, som nytt medlem i Norge, sier Geitle i en pressemelding.

De Historiske Hotel & Spisesteder skal ifølge Geitle oppleves som de ubestridelig beste representanter for godt vertskap innenfor en historisk ramme i Norge - blant sine kunder, markeder og innen reiselivsbransjen.

- Med Finse 1222 som nytt hotellmedlem vil posisjonen til De Historiske bli ytterligere befestet, sier han.

Hotellet på Finse tilfredsstiller de 504 kriteriene for "Historisk Kvalitet" med fokus på grunnpillarene "historisk" og "vertskapsrollen". "Historisk" er det miljøet som eksteriør- og/eller interiørmessig representerer epoker i vår kulturhistorie, og "Vertskapsrollen" skal være gjennomgående hos alt personale og bør medvirke til at gjestens etterlatte inntrykk etter oppholdet blir at dette var "et godt sted å være".

 

Bergensbanen

Finse 2012 har en historie som går over 100 år tilbake i tid. Allerede i 1903 skrev avisene om en gjestfri brakke på Finse. Hotellvirksomheten skjøt fart da Bergensbanen kom igang i 1909. I 1907 bevilget Stortinget penger til bygging av to fjellstuer, og Finse Fjeldstue sto klar til påsken 1909. Hotellet ble siden bygget ut og fikk innendørs skøytehall i 1913. Det har huset mange kjente personer gjennom årene, heriblant polarhelter som Nansen og Tryggve Gran, og er fortsatt et yndet sted for friluftsentusiaster både sommer- og vinterstid.

Finse Hotel ble del av Norsk Hotelcompagnie ved etableringen i 1916, og var dermed i over 50 år en del av den familien hoteller som utgjør grunnstammen i De Historiske i dag. Det hundre år gamle hotellet har overlevd både bomber og granater, orkankast og skiftende reisetrender, og har i dag en nedstresset, uformell og romslig stemning med et førsteklasses kjøkken med fokus på norske råvarer.

Teaser:

Finse 1222 er nytt medlem i De Historiske Hotel& Spisesteder. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Finse 1222 er tatt opp som medlem i De Historiske. (Ill: Skjermdump fra hotellets nettside)
Powered by Labrador CMS