I dag fyller hun 90 år

Norges første kjendiskokk, Ingrid Espelid Hovig, fyller 90 år i dag.

Publisert Sist oppdatert

Hele Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig, fyller 90 i dag. Ingrid Espelid Hovig ble gjennom sine 32 år som programleder for «Fjernsynskjøkkenet» kjent for hele Norges befolkning. Hun har hatt et langt liv, og en lang karriere, men at hun nå er blitt ett år eldre, og har rundet 90, føles ikke noe annerledes kan hun fortelle.
– Jeg kjenner ingen forandring fra 80-årene, for de har vært ganske like. Men jeg føler at de neste ti årene antageligvis blir annerledes, sier hun til VG.

Norges første TV-kokk ledet NRK-programmet «Fjernsynskjøkkenet» i 32 år, og har skrevet og bidratt i over 50 kokebøker. Hun har mottatt en rekke priser, blant annet Kringkastingsprisen i 1986. I 1994 ble hun utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden og i anledning hennes 70-års dag begynte Faglig matråd utdelingen av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.

Mange år er gått siden Hovig sa takk for seg i fjernsynet og etter hvert ble pensjonist – men matlagingen har hun ikke lagt fra seg.
– Jeg er fortsatt like glad i å lage mat, men det blir mindre av det nå. Jeg lager middag hver dag da, men når en er 90 år og alene, så blir det ikke så mye jeg lager. Men når høsten kommer så blir det nok til at jeg koker fårikål eller lammefrikassé, og lager kjøttkaker. Da inviterer jeg venner til middag, fortsetter hun til VG.

Gratulerer med dagen Ingrid.