Hotellåpning i vinterland

Publisert Sist oppdatert

Til tross for usedvanlig store snømengder i fjor vinter, noe som betød forsinkelser i byggearbeidene, var Radisson SAS Resort Trysil klart for åpning som planlagt, en drøy uke før klokkene ringte julen inn. Det ga hotellet noen dager å forberede seg på juleinnrykket.

– Men vi skulle gjerne hatt noen flere dager først, innrømmer administrerende direktør, Henning Hanevold.

Julestengte leverandører

Så har også besøket de første ukene vært godt, og da særlig i romjula med opptil 450 gjester. Og selv om hele anlegget er nytt og det selvfølgelig er mye som skal gå seg til, mener Hanevold at innkjøringen stort sett har gått bra. Men en spesiell utfordring
har det vært:

Under det store hotellanlegget er det bygget parkeringskjeller.

– Det var mange leverandører som sa god jul og tok seg lang ferie, forteller han.

Dermed var det problemer med å få tak på ekstra varer i denne perioden, noe som resulterte i at hotellet måtte klare seg uten diverse småtteri.

Etter som det er vanskelig å vite hvor mange gjester som kommer, spesielt når man ikke har vært gjennom en julefeiring før, er det heller ikke lett å planlegge innkjøpene nøyaktig i god tid. Så at leverandørene stengte døra hele julen overrasker ham.

Stort hus – mange rom

Radisson SAS Resort, Trysil er ingen beskjeden affære. Totalt er det oppført 32.000 kvadratmeter med bygningsmasse, som omfatter blant annet 210 gjesterom og 42 selveiersuiter i det såkalte Trysil Prestige – leiligheter som eierne disponerer fritt hele året, men der eventuell utleie skal gå via hotellet. I tillegg kommer badeanlegg, spa, 1250 kvadratmeter konferansefasciliteter med plass til opptil 550 personer og åtte baners bowlingbane. Butikkarealer er det også gjort rom for, og under bygningen er det parkeringshus. Bak utbyggingen står Trysil Hotellutvikling AS/ Hotell Leiligheter AS, med Martin M. Bakken som entreprenør.

I hoveddelen av hotellet er det bare Sky Baren på toppen som ikke er ferdig. I tillegg utføres det fortsatt arbeider på et par fløyer hovedsakelig med Prestige-leiligheter. Dette skal stå klart i mars i år. Men ifølge Hanevold ligger fløyene hvor det fortsatt arbeides slik til at dette ikke kommer i konflikt med hotelldriften eller er forstyrrende for gjestene.

Mye detaljer

Hotellet er bygget i ulike nivåer oppover i terrenget, og spenner totalt over ti etasjer. Bæresystemet er i plasstøpt betong, med andre ord er det store mengder tunge materialer som er fraktet oppover i fjellskråningen. Nærmere bestemt et sted mellom 12 og 13 tusen kubikk betong og 1.200 tonn armering.

I interiøret har man tatt i bruk en rekke ulike materialer og detaljer, med alt fra mosaikk, fliser og glassbyggerstein til treverk av forskjellige slag brukt i ulike settinger og møbelstoffer tydelig inspirert av norsk tradisjon. På gjesterommene og i leilighetene er det parkett på gulvene, mens det er lagt tepper i korridorene. Prestige-leilighetene er også utstyrt med gulvvarme og gasspeiser.

Flere spisesteder

Lobbyen er stor og romslig, med full takhøyde og svalganger. Til venstre finner man de store konferansesalene adskilt med enorme skyvedører fra gulv til tak.

Innenfor lobbyen ligger hotellets ”hjerte” – La Piazza. Der serveres alt fra stenovnsbakt pizza til is og croissanter, og tanken er at dette skal være et møte- og myldrested for gjestene.





Fra åpningsarrangementet. (foto: Ola Mattson/skistar.com)


– Piazzaen har fungert som planlagt, og de første par ukene er det daglig servert godt over 250 pizzaer der, sier Hanevold.

Hotellet lokker også med en heldagsrestaurant med internasjonal meny og byens beste frokost – satt sammen av 120 frokostelementer fra Skandinavia, Nord-Amerika og kontinentet, i tillegg til tradisjonell, engelsk frokost. I tillegg kommer det såkalte Sagbruket i første etasje, hvor det serveres varme drikker og en lett meny i direkte tilknytning til skibakkene. Ved siden av bowlingbanene og badeland kommer det også et serveringssted – en sportsbar med salater og hamburgere på menyen, som foreløpig ikke er åpnet.

Surfebølge

Spa og velværesenteret strekker seg over 1600 kvadratmeter og inneholder ni behandlingsrom. Her kan gjestene oppleve både aromatisk dampbad og tyrkisk dampbad, eller svette i to finske badstuer.

I badelandet er det totalt fire basseng – to for barn hvorav det ene har en dybde på mellom 0,2 og 0,4 meter. Hovedbassenget har en oppkvikkende jetstrøm, mens bassenget med to meters dybde passer godt for ivrige svømmere. Over dette er det også montert en glassklatrevegg. Blant de uvanlige – og dermed også omtalte – fascilitetene finner man Skandinavias første innendørs Flowrider-basseng, der selv nybegynnere kan surfe på en motstrømsbølge på små surfebrett.

Satser bredt

Ifølge Hanevold satses det både mot det skandinaviske, engelske, irske og tyske markedet, men hovedmålgruppen er de norske gjestene. Tanken er at resortet skal favne bredt, og brukes til så vel konferanser og kick-offs som rekreasjon både med og uten barn.

– Vi ønsket å lage et komplett resort, med både små oaser for de som ikke har barn, og oaser for barn, sier han.

Spaet har har ifølge Hanevold klart slått godt an, og vært fullt hele tiden.

Selv om markedet er blitt tregere, har han tro på at hotellkonseptet vil lokke folk til Trysil, og han er beredt til å ta opp kampen om konferansesegmentet. Og om det blir litt færre bonusturer og konferanser, understreker han at det alltid er et nytt produkt som skal lanseres eller et Kick off som skal arrangeres.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS