Hederspris til Halvor Heuch

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Under finaleshowet for Det Norske Måltid i Stavanger konserthus lørdag 5. januar, ble Hedersprisen 2012 tildelt Halvor Heuch, destillatør og fagdirektør i Arcus.  

- Vinneren brenner for harmonien mellom norsk tradisjonsmat og drikke, og formidler med glede og engasjement verdien av måltidet som opplevelse og helhet, het det blant annet i juryens omfattende begrunnelse, som ble lest opp på sjarmerende vis av fjorårsvinner Ingrid Espelid Hovig. Spenningen i salen holdt lenge, men både publikum og en overrasket og rørt Halvor Heuch innså etter hvert at det var han som ble årets hedersprisvinner.


Det Norske Måltids hederspris ble delt ut for første gang i fjor. Prisen ”tildeles en person, et firma eller en organisasjon som har hatt særlig betydning for norsk matkultur”, sier statuttene. Den selvskrevne vinneren første året var Ingrid Espelid Hovig. Hun fikk også det ærefulle oppdraget å dele ut trofeet til årets vinner. Hedersprisen består av et diplom og Det Norske Måltids trofé som vinneren får til odel og eie.

 

Har satt norske drikkevarer på kartet

Halvor Heuchs kunnskapsrike og entusiastiske formidling av norsk mat og drikke gjennom flere tiår, ble lagt stor vekt på av juryen. I flere bøker og utallige foredrag og intervjuer har den matglade destillatøren profilert norske tradisjoner. Heuch har vært en ihuga talsmann for å velge norsk drikke til norsk mat. Det er akevitten, det norske nasjonalbrennevinet, som er hans  som er hans spesialfelt, men han slår like gjerne et slag for et godt øl, en bærdrikk eller en cider. Også i de regionale programmene i Det Norske Måltid har Halvor Heuch bidratt med sin kunnskap om valg av drikke til mat. I finalen satt han i juryen i matlagkonkurransen sammen med tre av våre mest kjente kokker, Bent Stiansen, Wenche Andersen og Arne Brimi. 

Teaser:

Under finaleshowet for Det Norske Måltid i Stavanger konserthus lørdag 5. januar, ble Hedersprisen 2012 tildelt Halvor Heuch, destillatør og fagdirektør i Arcus.  

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Fjorårsvinner Ingrid Espelid Hovig delte ut Årets hederspris 2012 til Halvor Heuch. Programleder Arne Hjeltnes står klar med trofeet. (Foto: Hanne Sirnes/Det Norske Måltid)