Gjør bacon-retrett

Petter Stordalen og Nordic Choice bøyer av for stormen av kritiske røster. Nå omgjør de beslutningen om å fjerne bacon og pølser fra Comfort-frokosten.

Publisert Sist oppdatert

– I hotellbransjen er det gjesten som er sjefen. Og når gjestene våre vil ha bacon, skal de få bacon. Over og ut for Bacongate!, sier Stordalen til VG.

Han fremholder at Nordic Choice aldri fjernet bacon, men at folket ikke skjønte at det kun dreide seg om et "test-kutt" ved 16 Comfort hoteller.

– Det ble mye fokus både i mediene og sosiale medier og det spredte seg en holdning om at det gjaldt alle våre hoteller. Det ble feil.

– Rom for å prøve og feile

Er dette et nederlag for deg, spør VG:

– I Nordic Choice Hotels skal det alltid være rom for å teste ut nye ideer og løsninger, men det betyr ikke at vi alltid har rett. Sånn er livet. I vår kultur er det rom for å prøve og feile. Fordi vi er overbevist om at summen av alle feil vi gjør, aldri vi veie tyngre enn verdien av nye ideer og engasjerte medarbeider.

Rebelsk

Sjefen for Comfort Hotels sier tiltaket har høstet både ros og ris, men at summen av tilbakemeldinger er tydelig.

– Vi i Comfort Hotels ser på oss selv som den lille hotellrebellen som ønsker å utfordre det tradisjonelle. Responsen fra gjestene viser at vi i aller høyeste grad gjorde nettopp det. Selv om mange roset oss for tiltaket, er gjestenes tilbakemelding tydelig. Derfor tar vi baconet tilbake, sier kjededirektør for Comfort Hotels, Camilla Bergman, til VG.