Går for gull
Optimismen er stor blant de norske deltagerne før nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger på Island. Målet er å gå helt til topps.
Mesterskapet åpnes offisielt i dag og avsluttes med premieutdeling lørdag kveld.
Årets norske servitørlag består av lærlingene Henrik Ramberg og Marius Tjelta fra Statholdergaarden i Oslo med Maiken Løkke som lagleder. Kokklaget består av Maria Helen Tvedt
![]() |
Maria Helen Tvedt Hatlebakk representerer Norge i nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i klassen for kokkelærlinger. |
Hatlebakk og Vegard Trandum fra Credo Restaurant og bar i Trondheim. Lagleder er Espen Aunaas.
Både Henrik Ramberg og Marius Tjelta fra Statholdergaarden er optimister foran mesterskapet.
– Målet er helt klart å vinne. Vi går alltid for gull, sier Marius Tjelta som understreker det gode samarbeidet de to imellom.
– Jeg har lært Henrik godt å kjenne noe som forhåpentligvis kommer til å gjenspeile seg på resultatlistene, sier Marius Tjelta.
– Vi gleder oss til årets konkurranse. Det er flotte ungdommer som har vunnet Norges Cup for kokk- og servitørlærlinger, og som skal representere Norge. Det blir to spennende konkurransedager med mange utfordringer, og vi satser på at vi i år tar med oss edelt metall hjem igjen, sier Veronika Vian, fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.
Deltagere fra Island, Finland, Danmark, Sverige og Norgekonkurrerer innen kokk- og servitørfaget.
![]() |
Vegard Trandum representerer Norge i nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i klassen for kokkelærlinger. |
