Fransk gull - men fiskeprisen er norsk

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Det var Frankrike som gikk helt til topps under gårsdagens finale i Bocuse d'Or. Men det norske teamet imponerte med sin fiskerett.

Det var knyttet stor spenning og høye forventninger til Ørjan Johannessen og commis Julie Marie Eske Jensens innsats under Bocuse d'Or i Lyon.

Rundt 1000 norske supportere bidro til den gode stemningen på tribunen. Det norske teamet stilte blant annet med spesialdesignet anretningsfat fra Eker design. Det var imidlertid Frankrike som ble verdensmester i årets Bocuse d'Or, fulgt av Danmark som tok sølv og Japan på bronseplassen. Norge tok imidlertid prisen for beste fiskerett.

Det var allikevel en skuffet Europamester som konstaterte at det ikke ble pallplassering i VM i kokkekunst

Regjerende europamester i kokkekunst Ørjan Johannessen (27) har imponert matnorge med sine prestasjoner de siste årene. I 2012 gikk han rett til topps i Bocuse d´Or Europe i Brussel og ble samtidig storfavoritt til det som kalles VM i kokkekunst – Bocuse d´Or Lyon som ble arrangert i går.

- Vi hadde en god følelse i går etter at begge rettene var levert til dommerne, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg er skuffet over at det ikke ble medalje, sier en nøktern Ørjan i en pressemelding. Det ble Frankrike som tok gullet, med Danmark og Japan på de to neste plassene.

 

Beste fiskerett til Norge

Det var allikevel et godt plaster på såret å få prisen for Beste fiskerett for Johannessen og hans team. Norge er kjent for gode råvarer på fisk, og det er ekstra hyggelig for Ørjan å få denne prisen. - Vi har fokus på fisk og skalldyr på Bekkjarvik Gjestgiveri og er stolte av å ta med oss denne prisen hjem til Austevoll, sier Ørjan Johannessen.

 

Fantastisk karriere

Ørjan Johannessens reise frem til VM startet med gull i Årets Kokk 2011 i Norge. Han ble dermed kvalifisert til å representere Norge i Bocuse d´Or Europe i 2012. Der vant han overlegent, og ble samtidig favoritt til Bocuse d´Or Lyon. - Det er klart at dette ble en skuffelse for Ørjan og oss andre, sier coach Odd Ivar Solvold, men vi skal samtidig huske på at Ørjan er regjerende Europamester fremdeles, han vant for Beste fiskerett og ble nummer fem av 24 av verdens beste kokker. - Det skal vi være stolte over, sier Solvold.

 

Hjem til Austevoll

Ørjan jobber til daglig på familiestedet Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll kommune sammen med sine kokkeforeldre og sin tvillingbror Arnt som også er kokk. Han har med andre ord vokst opp ved grytene. – Nå skal det bli godt å komme hjem til Austevoll og familien etter to år med hardkjør, sier Ørjan Johannessen.

  

 

Høy stemning på tribunen. (Foto: Impuls/ Impulsfoto.no)
 
 
 
Fiskeretten Piggvar "Austevoll" (Foto: Impuls/Impulsfoto.no)
 
 
Fatet fra siste gjennomkjøring. (Foto: Impuls/Impulsfoto.no)
Teaser:

Det var Frankrike som gikk helt til topps under gårsdagens finale i Bocuse d'Or. Men det norske teamet imponerte med sin fiskerett.  

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Ørjan Johannessen får prisen for beste fiskerett. (Foto: Impuls/Impulsfoto.no)
Powered by Labrador CMS