First Hotels til Spania

Som første nordiske hotellkjede går First Hotels inn i Spania og gjør 33 boutique-hoteller bookbare for reisesugne skandinaver.

Publisert Sist oppdatert

For første gang beveger hotellkjeden seg utenfor Nordens grenser og satser for fullt på nordmenns desiderte feriefavoritt. Ferske tall viser nemlig at hele 1,5 millioner nordmenn og 1,8 millioner svensker er turister i Spania årlig. Det er turister First Hotels gjerne vil ha noen prosenter av. Da er det ikke dumt å posisjonere seg bredt i Spania.

– Dette er et stort internasjonalt gjennombrudd for oss og viser klart og tydelig at First Hotels-brandet er eksporterbart langt utenfor Nordens grenser. Dette er første skritt i vår internasjonale satsing og jeg er veldig fornøyd med å få Petit Palace med på laget, sier Asmund Haare, eier og grunnlegger av First Hotels.

Høy kvalitet

Boutique-hotellkjeden Petit Palace har hoteller sentralt beliggende sju av de største spanske byene, og blir den første kjeden First Hotels inngår et såkalt dual branding-samarbeid med. 

– Petit Palace har en portefølje som står godt til våre hoteller. Kvaliteten er jevnt over høy og designet er veldig bra. De unike byggene skaper også unike gjesteopplevlser, sier Haare.

Naturlig første skritt

Spania har lenge vært favorittdestinasjonen til skandinaver generelt og nordmenn spesielt. Hvert år reiser nesten 4,4 millioner skandinaver til Spania og 1,5 millioner av dem er norske.

– Når vi først satser utenfor Nordens grenser, så er det naturlig at valget faller på Spania. Faktisk utgjør skandinaviske reisende det fjerde største markedet for innkommende turister til Spania, sier Roar Ingdal, administrerende direktør i First Hotels.

Den umettelige Spania-interessen har også Alfonso Castellano, administrerende direktør i Petit Palace, for lengst fått med seg.

– Dette samarbeidet tilgjengeliggjør det viktige skandinaviske markedet på en helt ny måte. Vi vet at nordmenn har høye krav til kvalitet når de velger hoteller, og jeg ser frem til å vise frem vårt produkt, sier Castellano.

Gir trygghet

Alle Petit Palace-hotellene blir bookbare fra First Hotels hjemmesider, men også gjennom reisebyråer.

– Når våre gjester bestiller et First Hotel Petit Palace-rom, kan de være sikre på at standarden er bra, servicen høy, og at de kan forholde seg til vår distribusjonsplattform og våre kundebehandlere i de skandinaviske landene. Dette gir en trygghet jeg tror mange etterspør i en kompleks og et stadig mer uoversiktlig hotellmarked, sier Ingdal.

First Hotel Petit Palace har i dag hoteller i Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Bilbao, Malaga og Salamanca.

– Som First Hotels har også vi satset på hoteller med unik stil, atmosfære og innredning. Dette samarbeidet vil være bra for begge hotellkjeder, og ikke minst for eksisterende og fremtidige gjester, sier Castellano.

Mer i papirutgaven

Som de eneste fra pressen fikk Hotellmagasinet være med First-delegasjonen for å se på Petit Palace-kjedens hoteller i Barcelona. Vi fikk også være flue på veggen da Roar Ingdal og Alfonso Castellano diskuterte seg frem til løsninger på de små, men viktige sluttdetaljene. En eksklusiv reportasje og flere bilder får du i Hotellmagasinet nr 4 - ute i midten av juni.