Feirer 10, 20 og 30
Bellevue har trippelt jubileum i Bergen i år, og feirer ti år på Bryggen, 20 år på Fløyen og 30 år på Bellevue.
Jubileene markeres med tidsriktige og fremtidsrettede jubileumsmenyer, servert i historiske omgivelser. Den unike anledningen blir også brukt til å pusse opp Lyststedet Bellevue.
Bellevue restauranter omfatter Lyststedet Bellevue, Fløien Folkerestaurant, Bryggen Tracteursted og Spisestedet Troldhaugen. Hvert av spisestedene er unike, med sin egen historie, spesielle beliggenhet og engasjerte personale.
I oktober i fjor vant Bryggen Tracteursted Stiftelsen Norsk Matkulturs "Norges beste meny", for sitt spisekart som er forankret i bergensk og hanseatisk tradisjon. Og i april i år vant Bellevue Restauranter "Årets Smak av Kysten bedrift", der 4. generasjons eier, Eric Saudan, ble hedret for å ha klart å implementere Smak av kysten i sine restauranter og skape et eierskap til nettverket blant sine ansatte, i tillegg til å jobbe med utviklingen av sjømat på menyen.
Saudan har i år drevet Bellevue i henholdsvis ett, to og tre tiår. Første generasjon startet driften ved Lyststedet Bellevue i 1899. Men allerede den gang hadde stedet en hundreårig historie bak seg som lyststed. Gjennom generasjonene har man vært opptatt av å ta vare på husets egenart og forståelsen for kvalitet og faglig skikkelighet som har gitt Bellevue ry som et av Bergens beste spisesteder.
Fløyen Folkerestaurant sto ferdig ved Fløybanens Øvre stasjon i 1925, og har stått imot både økonomiske nedgangstider og rivningstrusler. Bryggen Tracteursted ligger innerst på Bryggen, i Svensgårdens Schøtstue fra 1708, som er fredet og den eneste som fortsatt står på sin opprinnelige plass. Bellevue Restauranter har også overtatt serveringen på Edvard Griegs bolig Troldhaugen, og mat og drikke blir levert av Bellevue Catering direkte fra Lyststedet Bellevue.
