Får ny eier

Avinor selger hotellindrefileten på Gardermoen til Arendal-selskap for 1,5 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommen som huser Radisson Blu på Gardermoen selges fra Avinor til det Arendal-baserte selskapet O.G. Ottersland. Hotelleiendommen er utleid på langsiktig kontrakt til Rezidor Hotels Norway og salget vil derfor ikke påvirke hotelldriften.

Salget vil gjennomføres ved overdragelse av 100 % av aksjene i de to selskapene Hotell Vestre AS og Hotell Vestre Tomteselskap AS. Partene er enige om en eiendomsverdi før fradrag for rabatt for fremtidige mindreavskrivninger på MNOK 1 580. Salget vil gjennomføres inneværende år og vil gi Avinorkonsernet en regnskapsmessig gevinst på nærmere MNOK 1 300 i 4. kvartal 2015, heter det i en pressemelding. Hotellet er kjøpt med overtagelse 10.desember 2015.

– Vi har eid eiendommen siden vi oppførte hotellet i 1998, og det har vært en spennende og lønnsom investering for Avinor. Vi selger nå eiendommen som et ledd i finansieringen av konsernets omfattende investeringer nå og i årene framover, uttaler Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen i den samme pressemeldingen.

Langsiktig investering

De nye eierne omtaler kjøpet som kostbart, men sier investeringen er langsiktig.

– Radisson Blu på Oslo Lufthavn er en stor og meget langsiktig investering for oss som familieeid selskap. Vi er godt fornøyd med at vi nådde opp i konkurransen. Vi betalte en skarp pris, men overtar et flott hotell som vi føler oss sikre på vil fortsette å levere sterke tall fremover, - spesielt når Gardermoen blir ytterligere utvidet, uttaler Ole G. Ottersland, i O. G. Ottersland.

De er ingen noviser i hotellsammenheng og eier blant annet Clarion Hotel Tyholmen i Arendal fra før. I tillegg har de kjøpesenteret Harebakken i Arendal, Stoa Øst (Handelspark), Trekanten Senter i Kristansand og Nidarågården i sin eiendomsportefølje.