Engø Gård - nytt medlem i Tradition & Qualité
![]() |
|
Organisasjonen er en samling av verdens beste restauranter og en inspirasjonskilde for kjøkkensjefer og kokker verden over. Medlemskapet er spesielt viktig for restauranter som Engø Gård med perifert beliggenhet i land som ikke oppfattes som typiske gourmetland. Dette vil hjelpe Norge og de to eneste norske Tradition & Qualité restaurantene til å få en plass på verdenskartet. Norge er som regel ikke førstevalget for en gourmet på reise.
Organisasjonen Traditions & Qualité ble startet i 1954 av et fåtall av restauranter i Frankrike. Deres hensikt var å knytte sammen profesjonelle restauranter av topp kvalitet verden over, slik at alle deres medlemmer kan tilby de høyeste standarder av gourmetmat samt tradisjonene av utsøkt gjestfrihet.
Engø Gård Hotel & Restaurant
Engø Gård er Norges eneste hotell som er tatt opp som medlem i Relais & Châteaux – et av det mest prestisjefylte hotell merkenavn i verden. Det er stedets historie, eksklusive særpreg og franske gourmetkjøkken som er blant årsakene til at hotellet kan smykke seg med dette medlemskapet. I restauranten på Engø Gård serveres bl. a. franske spesialiteter tilberedt med sesongens lokale råvarer. Blant norske restauranter er det kun Bagatelle i Oslo og Engø Gård på Tjøme som har det assosierte kvalitetsstempelet, Relais & Gourmands.