Engø Gård - nytt medlem i Tradition & Qualité

Publisert Sist oppdatert

 

Det var Bagatelles Eyvind Hellstrøm som oppfordret Engø Gård og Chef Per Hallundbæk til å søke opptak i organisasjonen. Hovedkriteriene for medlemskap er blant annet at kjøkkenet serverer gourmetmat av topp kvalitet og at restauranten har hatt en viss levetid.

Organisasjonen er en samling av verdens beste restauranter og en inspirasjonskilde for kjøkkensjefer og kokker verden over. Medlemskapet er spesielt viktig for restauranter som Engø Gård med perifert beliggenhet i land som ikke oppfattes som typiske gourmetland. Dette vil hjelpe Norge og de to eneste norske Tradition & Qualité restaurantene til å få en plass på verdenskartet. Norge er som regel ikke førstevalget for en gourmet på reise.

Organisasjonen Traditions & Qualité ble startet i 1954 av et fåtall av restauranter i Frankrike. Deres hensikt var å knytte sammen profesjonelle restauranter av topp kvalitet verden over, slik at alle deres medlemmer kan tilby de høyeste standarder av gourmetmat samt tradisjonene av utsøkt gjestfrihet.

Engø Gård Hotel & Restaurant

Engø Gård er Norges eneste hotell som er tatt opp som medlem i Relais & Châteaux – et av det mest prestisjefylte hotell merkenavn i verden. Det er stedets historie, eksklusive særpreg og franske gourmetkjøkken som er blant årsakene til at hotellet kan smykke seg med dette medlemskapet. I restauranten på Engø Gård serveres bl. a. franske spesialiteter tilberedt med sesongens lokale råvarer. Blant norske restauranter er det kun Bagatelle i Oslo og Engø Gård på Tjøme som har det assosierte kvalitetsstempelet, Relais & Gourmands.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS