Derfor vinner de Årets Kokk

Dette svarte kandidatene i Årets Kokk 2015 da vi spurte dem om hvorfor akkurat de vinner den gjeve konkurransen.

Publisert Sist oppdatert

I Hotellmagasinet 5-2015 har vi en stor reportasje om veien til den gjeve Bocuse-billetten. I faktasaken om hver enkelt deltaker hadde det dessverre sneket seg inn en feil: Spørsmålene vi stilte deltakerne var på en eller annen forunderlig måte forsvunnet. Derfor bringer vi dere både spørsmål og svar her:

1. Hvorfor vinner du Årets Kokk 2015?

2. Hvilke tanker gjør du deg om hovedråvarene?

Christian André Pettersen

26 år fra Bodø

Commis: Magnus Haglund Paaske

1. Det skal jeg si deg. Dette har jeg drømt om og jobbet for siden jeg var ni år. Om det tar ti eller femten år spiller ingen rolle, for noe av det siste jeg lovte min far før han døde var at jeg skal holde den statuetten.

2. Jeg tenker at det er en kul oppgave. Veldig annerledes og spenstig. Ikke minst betyr det tøffe valg for det er ingenting å sammenligne deg med. Alle begynner på scratch og det kan både være en fordel og en ulempe det.

Jan Erik Haugen

25 år fra Bremanger

Commis: Fredrik Von Opdrop

1.  Fordi jeg er nysgjerrig og kreativ. Jeg liker å bruker ressurser og kompetanse til folk rundt meg. Jeg liker å lære av de jeg jobber med. Så jeg håper at nysgjerrighet, kreativitet og kunnskap skal gjøre at jeg vinner.

2. Jeg er veldig opptatt av identitet, bakgrunn og oppvekst, så menyen vil gjenspeile mine tanker og følelser om hovedråvarene. Hva det ender med er ikke helt satt, men det som er viktig er at jeg kan stå for resultatet og sammen med de støttespillerne jeg har rundt meg klarer å levere et produkt vi kan stå for. Uansett blir det nok en touch av Bremanger.

Adam Bjerck

25 år fra Bergen

Commis: Fillip Klæboe Berg

1. Jeg vinner fordi jeg skal få frem smakene og treffe dommerne. Du må enkelt og greit lage den beste maten. Det viktige er å terpe på smaker og ha troen på seg selv. Jeg skal klare å treffe dommerne med de beste smakene.

2. Foreløpig er det flest muligheter. Smaksbilde – hvilke grønnsaker og urter kan jeg velge. Så ser jeg på hvordan jeg vil bruke du ulike stykningene. Andebrystet, andelåret, skal det friteres eller bakes, etc. Mest sannsynlig er vi ikke helt fornøyd før du har levert siste dagen og det vil nok skje små justeringer nesten helt frem til konkurransen starter.

Adrian Løvold

28 år fra Trondheim

Commis: Eskil Hildonen

1. Det er vel fordi jeg har den beste planen. Sist gang kom jeg på andreplass og jeg hadde best kjøttrett. Bedre enn Ørjan. Og jeg hadde nest best fisk, så jeg var hårfint bak. Nå har jeg hatt to år hvor jeg har tenkt på Bocuse d´Or flere ganger om dagen, så både mentalt og fysisk er jeg på plass for å vinne.

2. Jeg er veldig fornøyd og jeg føler jeg har en god idé på anden og de andre råvarene er også spennende. Den første måneden på treningen har vi satt av bare til testing på varmebehandlingsmetoder på hovedråvarene, så jeg gleder meg til å finne ut de optimale egenskapene deres.

Christoffer W. Davidsen

31 år fra Stavanger

Commis: Håvard Werkland

1. Jeg har litt mer erfaring enn de andre, jeg er litt eldre, så jeg tror jeg kanskje har opplevd litt mer enn de som gjør at psyken min er litt høyere håper jeg. Jeg har konkurrert en del, kanskje mest av alle sammen med Christian André.

2. Da var det jubel, rett og slett. Utrolig spennende og spesielt med and. Det har ikke vært med tidligere, så endelig kom den. Jeg håper de får det inn i Lyon også.

Øyvind Bøe Dalelv

25 år fra Bodø

Commis: Joakim Lindgren

1. Jeg vinner fordi jeg er den jeg er. Jeg er fra Nord Norge og har en identitet som er veldig spesiell. Det skal jeg vise 13. oktober. Min egen stil kommer både fra Bent og andre, men jeg har gjort den til min egen.

2. Laks, kamskjell og kråkeboller er veldig spennende. Spesielt det siste som jeg ikke har særlig erfaring med. And er også veldig spesielt siden det aldri har vært brukt før. Dessuten er det ofte kjøttet som avgjør vinneren, så det er viktig å treffe.