Bygger Nordens største hotell

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

1200 rom. 49 av disse som 5*. Utvendig basseng med utsikt mot Liseberg og en restaurant som sikter mot to stjerner i Michelin guiden. Dette skal stå klart i Gøteborg første januar 2015, når byggeperioden på Gothia Towers er over.

Gothia Towers er et landemerke i Gøteborg. Med sine to tårn midt mellom fornøyelsesparken Liseberg og Scandinavium og integrert i Svenska Mässan, er det mange nordmenn som har bodd her og det er en nordmann som er med når hotellet nå blir Nordens største og et av Europas fem største. Lars Helling har blitt ”husarkitekt” på Gothia Towers og høster mange lovord fra hotellets administrerende direktør Petter Ullberg.

­– Lars er rockn roll arkitekten på hoteller i Norden. Til tross for at han sier at han snart er pensjonist følger han med og har kontroll på trender og moter i hotellverden, sier Petter Ullberg.

Selv er han en kryssing mellom Petter Stordalen og Arthur Buckhardt. Ikke så brautende som Petter, men like fokusert på detaljer og gjennomføring som Arthur. En god kombinasjon som han har brukt til å bygge dette flotte hotellet i Gøteborg.

Han har en ting til til felles med Petter – han byr på seg selv.

– Jeg skal være førstemann i det nye glassbassenget på utsiden av hotellet i 19. etasje, ler Ullberg.

 

Las Vegas

Han er ikke redd for å si at ideen til det tredje tårnet på hotellet ble unnfanget i Las Vegas.

– Da vi var der fikk vi informasjon om hotellet til Sands i Singapore (Marina Bay Sands). Tre tårn og en plattform på toppen mellom de tre tårnene med park, restaurant og badefasiliteter. Vi nøyer oss med tre tårn med broer i mellom og basseng midt på veggen på det ene tårnet, forteller Ullberg entusiastisk.

Gothia Towers er utvidet på følgende måte. Det bygges et nytt tårn, øst for de to første. Dette tårnet blir på 29 etasjer med hotellrom. I tillegg blir det tårnet som nå blir i midten bygget på med seks etasjer. Det er her det blir flott.

– Vi fant ut at dette tårnet var bygget så solid at det var ikke forbundet med noen fare å skjøte på det. Så da benyttet vi anledningen, sier Ullberg.

I dette tårnet får man nå en velværeavdeling med det meste av det beste som toppes med et utvendig basseng i glass – så man får følelsen av å svømme i luften.

Innvendig er det badstuer og treningsrom samt basseng og behandlingsrom for de som føler for en SPA-behandling, elelr et tyrkisk bad.  Her er det også en avdeling der man kan spise enkle måltider, som betjenes av roomservice. Disse fasilitetene, som går over to etasjer, er også åpne for hotellets øvrige gjester – mot betaling.

I rommene over er det luksusen begynner og de som bor der trenger ikke betale for velværen. Med rom en del større en normalt og med en høyere pris enn normalt. Toppen av kransekaka er luksussuiten over to etasjer med to soverom, walk inn closet og et lite teakjøkken. Her snakker man om en rompris på over 30.000 svenske kroner.

Men det er også service over det normale her.

– Vi skal vite så mye som mulig om våre gjester før de kommer hit, sier Ullberg.  – Vi skal vite hva slags blomster de ønsker på rommet. Hva de vil ha i minibaren og foretrekker å spise og slike ting. Vi skal by på det beste av det våre gjester ønsker seg, sier Ullberg. Det virker som han ivrer etter å komme i gang.

– Den første september drar vi i gang Upper House. Men allerede i sommer skal vi ha en del testovernattinger for å kjøre inn hotellet og personalet, sier  Ullberg.

 

Mat

Det hele toppes av en restaurant som drives av en av Sveriges beste kjøkkensjefer, Krister Dahl. Han har blant annet erfaring som coach for det svenske kokkelandslaget. I 25 etasje befinner Gøteborgs høystliggende restaurant seg.

– Jeg har høye målsetninger for denne restauranten. To stjerner hos Guide Michelin , sier executive chef Krister Dahl. Han skal hver dag komponer en fem retters meny ut fra det den svenske vestkysten har å by på. Ikke bare fra havet, men også fra land. Det er 55 sitteplasser i det som er den restauranten i Gøteborg med best utsikt.

 

Avenyen

Avenyen er et begrep for de som bor i Gøteborg. Her er det mulig å spise og drikke godt og shoppe. Denne avenyen skal Ullberg gjenskape i miniformat på grunnplan mellom de tre tårnene.

– Det skal bli en lang gate – aveny – på velkomstnivå. Her skal vi selvsagt ha vår resepsjon og mottagelse, men også adspredelse på andre måter for de som kommer innom. Det blir et lite chokolateri i ene enden. Vi bruker mye sjokolade på hotellet, så da kan vi jo lage den selv og samtidig selge til våre gjester. Vi skal ha en blomsterbutikk. Vi omsetter tross alt blomster for 2,3 millioner kroner her i huset i løpet av et år. Til nå har vi lagret blomstene i kjelleren. Nå skal de opp og fram. Det skal være mulig å spise på vår restaurant West Coast (anbefales) og den ”nye” enden skal det være aktiviteter for barn og unge. Vi leter etter en sponsor av typen Sony eller Apple, avslører Ullberg om det konseptet.

Alt er ikke på plass den 1. september. Upper House begyner å ta i mot gjester da. Og de fleste rommene er klare. Våren 2014 kommer det 10 nye deluxe suiter på hele 48 kvadratmeter. Mer en dobbel størrelse av det som er normalt. Fra første januar 2015 kommer hele nye Gothia Towers til å stå klar. Og da er Petter Ullberg ute av driften på Gothia Towers og en æra er slutt.

– Vi har ansatt en ny VD. Daniel Stenbäck kommer hit fra Clarion Post den 30. september. Da blir jeg hans assistent i avslutningen av byggeprosjektet som vise VD i Svenska Mässan, som er eier av stedet, avslutter Petter Ullberg.

Petter Ullberg tar gjerne plass i en av avslappingssengene i relaxavdelingen på Nordens største hotell, Gothia Towers i Gøteborg.
Teaser:

1200 rom. 49 av disse som 5*. Utvendig basseng med utsikt mot Liseberg og en restaurant som sikter mot to stjerner i Michelin guiden. Dette skal stå klart i Gøteborg første januar 2015, når byggeperioden på Gothia Towers er over.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
De tre tårnene skal bindes sammen med tre broer i glass 55 meter over bakken.