Best for tredje gang

Publisert Sist oppdatert
Deck:
Marché Rygge stadig i tet. Foto: Birgitte Henriksen
Ingress:

For tredje år på rad er Marché ved E6 i Rygge kommune i Østfold kåret til landets sunneste og beste veikro.

 


 

 

Det er DHL-guiden, utgitt av DHL Express, som står bak kåringen. Nærmere 140 spisesteder over hele landet er blitt besøkt og testet, for å finne dét stedet som tilbyr den sunneste og beste landeveismaten, skriver Moss Avis på sine nettsider.

Smak, kvalitet og sunnhet
Det er ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo og sjåfører fra DHL Express som har reist landet rundt og smakt seg gjennom utallige menyer. Fokuset til studentene og sjåførene har vært smak, kvalitet og sunnhet.

I årets utgave har også Jeanette Roede fra Grete Roede AS og Kari Jaquesson bidratt med nyttige kostholds- og treningstips.
- Skal man ut å kjøre langt, er det viktig med regelmessig påfyll av god, variert og næringsrik mat. Det gjør deg mer opplagt, skjerpet og konsentrert. Jeg er helt sikker på at DHL-guiden kan hjelpe folk på farten til å spise sunnere. Det er veldig praktisk å ha en guide du kan slå opp i når du skal planlegge en biltur, sier Jeanette Roede, kommunikasjonsdirektør i Grete Roede AS.

- Det er mye usunn mat langs norske veier, og forskning viser at det er en nær sammenheng mellom kosthold og trafikksikkerhet. Vi er derfor stolte av å kunne presentere en guide som kan hjelpe både yrkessjåfører og andre reisende til et sunnere og bedre kosthold. Det er imponerende at Marché Rygge Øst/Vest for tredje år på rad har fått tittelen Norges sunneste spisested, sier kommunikasjonsdirektør i DHL Express, Gurli Høeg Ulverud.

 

Flere flinke

Totalt er altså nærmere 140 spisesteder over hele Norge testet, og ifølge Ulverud har fokuset vært på de store hovedfartsårene, E6 fra Svinesund til Bodø, kyststrekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger, RV 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt utvalgte områder i Nord-Norge. Nytt av året er strekningen Oslo til Ålesund og Molde.

- Dette er fjerde år på rad vi utgir guiden, og tilbakemeldingene fra publikum og spisestedene er veldig positive. Det er også gledelig å se at flere spisesteder er blitt flinkere til å lage sunn og næringsrik mat, selv om det fortsatt finnes en god del steder som nesten bare tilbyr pølser og pommes frites. Vi håper derfor at DHL-guiden kan være til inspirasjon for de som ikke nådde helt opp i år, slik at de fremover satser mer på sunne alternativer, avslutter Ulverud.
 

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS