Børstet støv av admiralen

Uka etter at Scandic åpnet sitt Ørnen, viser Nordic Choice resultatet av 120 millioner oppussingskroner.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av 14 måneder har DNB Livsforsikring og Nordic Choice Hotels renovert og oppgradert Clarion Hotel Admiral for 120 millioner kroner. Hotellet åpner dørene en drøy uke etter at Scandic åpnet det nye storhotellet Ørnen i Bergen sentrum.

Ved Hotel Admiral er 104 rom og bad pusset opp. Hotellet har dessuten fått ny restaurant, bar og uteservering samt nytt kjøkken, lobby og resepsjon. 

- Det er med stolthet vi nå åpner dørene og ønsker både turister og lokalbefolkningen velkommen til «nye» Clarion Hotel Admiral, sier hotelldirektør Kjetil Røed i en pressemelding.

Eierne har satset tungt på miljøteknologi. Et nytt aggregat med varmegjenvinningsverdi på over 80 prosent er installert, i tillegg til at alle vinduer er byttet ut. Fellesarealene i første etasje blir varmet opp av vannbåren fjernvarme fra BKK Varme, og det legges også opp til at varmt forbruksvann skal tilknyttes fjernvarme. 

Overskuddsvarme fra kjøl og fryseanlegg skal utnyttes til forvarming av varmt tappevann. Da utnyttes det 10-15 kWh pr kvadratmeter som ellers hadde gått til spille. Samlet vil disse energitiltakene føre til en besparelse på ca. 50 kWh pr kvadratmeter i året. 

DNB Næringseiendom og Nordic Choice Hotels har inngått en miljøavtale for å forsterke samarbeidet og tydeliggjøre ambisjonene innenfor satsingen på miljøarbeidet. 

Torsdag blir det rød løper og stor festivitas på åpningsfesten. Da kommer blant annet Petter A. Stordalen til Bergen for å delta i nyåpningen av Clarion Hotel Admiral.

 

 

Powered by Labrador CMS