Foto: Bocuse d'Or Norge.

Sølv til Christopher W. Davidsen i Bocuse d’Or

Den norske kandidaten Christopher W. Davidsen tok sølv i Bocuse d’Or i Lyon onsdag. Island tok bronse og USA tok gull. Dette er Norges tiende medalje i Bocuse d’Or.

Publisert

Bocuse d’Or er en av verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst, og onsdag tok Årets kokk og sølvvinneren fra Bocuse d’Or Europe, Christopher W. Davidsen, andreplassen i Lyon. I alt konkurrerte 24 land i finalen i Bocuse d’Or.

Det norske teamet består av kandidat Christopher W. Davidsen, commis Håvard Werkland og coach Gunnar Hvarnes. Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han er for øvrig også den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en. President for det norske teamet er Lars-Erik Underthun (Feinschmecker).

 Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or:

Gull: USA

Sølv: Norge

Bronse: Island

Beste commis: Frankrike

Beste tallerkenrett: Frankrike

Beste fatrett: Ungarn

Fakta om Bocuse d’Or-konkurransen

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa.

 Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst, hvor over 65 land deltar. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon.

 Norges 12 Bocuse-kokker har til nå vunnet fem gull, to sølv og to bronser i de 13 (av totalt 15) verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.

 Om Bocuse d’Or Norge

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or i Lyon. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

 Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocuse-kokker, de 12 mesterkokkene som til nå har konkurrert i Verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger blant annet ut kandidater til Årets kokk og legger retningen for Bocuse d’Or Norge. Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i verdensfinalen (pallplass), bidra til norsk matglede, kunnskap og matkultur, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.

Powered by Labrador CMS