Styremøte i Norway Home Of Skiing på Beitostølen. Fra venstre;direktør Atle Hovi, Beitostølen Resort, Marius Arnesen, Resort Manager Norefjell, Roger Espeli, direktør Geilogruppen, Trevor De Villies, daglig leder Norway Home Of Skiing

Vintereventyr verdt titalls millioner kroner

Ny vintercharter fra UK og Manchester gir penger i kassen for Geilo, Beitostølen og Norefjell. 

– Vi ser inn i ei framtid som virkelig kan bli eventyrlig for Geilo, Beitostølen og Norefjell. Med dagens charter fra London Gatwick, som flyr inn skiglade engelskmenn hver uke, og neste vinters nye charter fra Manchester, betyr dette mye, ikke bare for oss, men for hele næringa og arbeidsplassene på våre destinasjoner.

Det sier Roger Espeli, direktør i Geilogruppen, Atle Hovi, direktør i Beitostølen Resort, og Marius Arnesen, Resort Manager Norefjell.

16 millioner hver i inntekter

Selskapene Espeli, Hovi og Arnesen representerer, vil omsette titalls millioner kroner både denne og neste års vintersesong. For Geilo og Beitostølen snakker vi 16 millioner kroner hver i inntekter på de britiske charterturistene neste vintersesong, for selskapene som står bak chartersatsingen. I tillegg kommer betydelige synergieffekter for hele næringa på både Beitostølen, Geilo og Norefjell, heter det i en pressemelding. 

Geilo og Beitostølen har solid historikk på det britiske markedet. For Norefjell er UK et nytt marked. 

– Vårt fine hotell Norefjell Ski og Spa, samt Norefjell Skisenter, er et produkt som åpenbart passer engelskmennene veldig bra. Selv om vi ikke har vær så lenge i dette markedet, er tilbakemeldingene fra engelskmennene veldig gode. Det er moro og oppmuntrende for oss at vårt produkt slår så godt an i det britiske markedet, sier Marius Arnesen. 

Trevor De Villiers er engelskmannen som leder arbeidet i Norway Home Of Skiing (NHOS), fra sin base i London.

– Det er veldig gledelig at vi dag kan meddele at vi fra neste vintersesong, får ukentlige charterfly fra Manchester til Norge og Gardermoen, i tillegg til charterflyene vi allerede har fra London Gatwick denne vinteren. Det betyr at vi kan tilby skireiser til våre norske fjelldestinasjoner fra Midt- og Nord-regionene i Storbritannia. Publikum i denne viktige og folkerike regionen av UK, slipper dermed å reise til London for å fly fra Gatwick, sier han.

 I vinter er det Geilo, Beitostølen og Norefjell som deltar i arbeidet og finansieringen av charteren fra London Gatwick. Neste vinter, med Manchester i tillegg, regner man med at også flere fjelldestinasjoner ønsker å være med.

Gull for næringen

Geilo og Beitostølen har mange fellesnevnere. 

– Våre destinasjoner er kompakte destinasjoner. Vi har rik kompetanse på skiinstruksjon, godt utvalg av skiutleie, hoteller, restauranter og massevis av aktiviteter, og ikke minst et sentrum med de butikker man kan ønske seg. Vi er med andre ord veldig godt vinterskodd for den type skiferie engelskmennene etterspør og ønsker, sier Espeli og Hovi. 

Det er Visit Geilo, SkiGeilo og Geilogruppen som samarbeider om finansieringen av charteropplegget på Geilo. På Beitostølen er det fyrtårnselskapet Beitostølen Resort som alene står for finansieringen, og på Norefjell er det Norefjell Resort. 

– At vi dobler antall britiske gjester neste vinter er svært gode nyheter for hele næringa på våre destinasjoner. De bor i syv døgn, leier ski, kjøper heiskort, skiskole, aktiviteter, spiser på restauranter og handler i butikker. De fleste gjestene er nybegynnere og er derfor veldig godt fornøyd med alpinbakkene, og de uttrykker alltid begeistring for naturen, standarden der de bor, og synes de får mye for pengene. Og det gjør de jo. Dagens valutakurs er veldig gunstig for både engelskmenn og turister fra euro-land. 

– Gjester på ukesopphold, som bruker hele destinasjonen, er gull verd. Det gir oss jevn vekst og bidrar også til å sikre viktige og gode arbeidsplasser, og er dermed et sentralt bidrag til skatteinngangen i kommunen, av stor betydning for samfunnsbyggingen i våre kommuner, sier trioen. 

Powered by Labrador CMS