Dette kostet Asko-brannen

Regningen for brannen i Askos lager i Vestby kommer til å havne rundt 200 millioner kroner.

Publisert

Fredag 7. april startet det å brenne i en truck på Askos lager i Vestby. Brannen spredte seg til fryselageret til grossisten. Brannen virket først å være under kontroll, men blusset så opp igjen tirsdag uken etter.

Brannen ble komplisert av risikoen i forbindelse med ammoniakk fra fryselageret og de 2.588 solcellene på taket til lageret, som er Norges største.

9000 m2 brant

Foto: Politiet.

Fryselageret må rives og det er ventet at det vil koste rundt 100 millioner kroner og ta åtte måneder å bygge deg opp igjen. I tillegg har Asko tapt varer for rundt 100 millioner kroner. Til sammen gikk rundt 9000 m2 opp i røyk

Dette var varer som var klare til å leveres til Kiwi-, Meny-, Spar og Joker-butikker rett før påske.

Nå jobber Asko på spreng for at kundene skal merke så lite som mulig til følgene av brannen i ukene fremover, forteller styreleder i Asko, Torbjørn Johannson til Dagens Næringsliv.

– Utfordringen nå er å komme i mål til alle de røde dagene i mai og håndtere den store grillsesongen, sier Asko-styrelederen, som roser de ansatte for stå på-viljen i den ekstraordinære situasjonen, sier Johannson, til avisen.

Enkelte forsinkelser

Det har vært enkelte forsinkelser i leveringen til storhusholdningsmarkedet denne uken, som følge av brannen. Asko Øst tar ellers unna mye av leveringsproblemene gjennom hjelp fra de andre regionale Asko-selskapene.

Ingen ansatte ved Asko-lageret i Vestby er permittert i forbindelse med storbrannen. Rundt 40 ansatte flyttes til andre lagre på Sør- og Østlandet.

Powered by Labrador CMS