TAKK SKAL DU HA: Adm. direktør i Geilogruppen, Roger Espeli (til venstre) er strålende fornøyd med arbeidet som er gjort på Vestlia Hotell. Her sammen med teknisk direktør i AF Energi, Tor Olsen.

Kuttet energiforbruket med 30 prosent

Vestlia Resort med storinvestering.

Publisert Sist oppdatert

AF Energi overleverte nylig prosjektet på Vestlia Hotell i Geilo til adm.direktør Roger Espeli i Gerilogruppen. Hotellet kutter 30 prosent av energiforbruket med oppgraderingen og har oppnådd energimerke B. 

Energibesparelsen på mer enn 2GWh tilsvarer energiforbruket til 80 eneboliger i året.

– Vi er veldig fornøyd. Hotellet er bygget i etapper siden 1970-tallet og hadde behov for en oppgradering av energisystemene for å møte morgendagens krav og en mer bærekraftig fremtid. Vi tjener inn investeringen i løpet av seks til sju år, men for oss er miljøaspektet ved dette også et viktig argument for å satse på energieffektivisering, sier Roger Espeli til AFPosten.

Geilogruppen, som eies av Merkantilbygg, har totalt 1.500 sengeplasser i sin hotellportefølje på Geilo fordelt på Vestlia Resort, Highland Lodge og Bardøla Fjelltun.

Prosjektet hadde en ramme på 12 millioner kroner eks. mva. som innebar å bygge opp to varmepumpeanlegg med brønner, vannbårent varmesystem og oppgradere beredere og ventilasjonssystem i bygget.

– Vi kutter en tredjedel av energiforbruket med det nye anlegget og optimaliseringen av eksisterende ventilasjon. Samarbeidet med AF Energi og prosjektledelsen har vært meget godt, sier Espeli til AFPosten.

– Det spesielle i dette prosjektet har vært samspillet med kunde. De har høy teknisk kompetanse som gjør det lett å kommunisere godt, sier teknisk direktør i AF Energi, Tor Olsen.

Powered by Labrador CMS